sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 29 Temmuz 2022

10. Boğaziçi Film Festivali'nin Başvuruları Başladı!

Ekim ayında gerçekleşecek 10. Boğaziçi Film Festivali'nin yarışma başvuruları açıldı.

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından 21 – 28 Ekim 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek 10. Boğaziçi Film Festivali, Türkiye ve dünya sinemasından seçkin örneklerin gösterimleri, ustalık sınıfları ve söyleşileriyle yılın heyecanla beklenen etkinliklerinden biri. 10. Boğaziçi Film Festivali'nin ulusal ve uluslararası film yarışmaları ve Bosphorus Film Lab kapsamında yer alan Pitching ve Work in Progress kategorilerinin başvuruları bugün açıldı. Yarışmaya son başvuru tarihi ise 23 Eylül 2022 olarak belirlendi.

10. Boğaziçi Film Festivali'nde "Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması", "Ulusal Belgesel Yarışması" ve "Ulusal Kısa Film Yarışması"nda yer alacak filmler 21 – 28 Ekim tarihleri arasında izleyiciyle de buluşacak. Geçtiğimiz günlerde duyurulan Ulusal Belgesel Yarışmasının da 10. Boğaziçi Film Festivali kapsamında ilk kez başvurusu açıldı.

10. Boğaziçi Film Festivali'nin yarışma başvuruları açıldı! - Cinedergi

"Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması"nda büyük ödül olarak "En İyi Film"e verilen "Altın Yunus"un yanı sıra "En İyi Yönetmen", "En İyi Senaryo", "En İyi Kadın Oyuncu", "En İyi Erkek Oyuncu", "En İyi Görüntü Yönetmeni" ve "En İyi Kurgu" kategorilerinde de jüri değerlendirmesini yapılarak kazanan isimler açıklanacak. 

Kategori ödüllerinin yanı sıra ulusal yarışmada Akli Film tarafından para ödülüyle desteklenen "En İyi İlk Film Ödülü" ile "FİLM – YÖN En İyi Yönetmen Ödülü" ve Film Yapımcıları Meslek Birliği (FİYAB) tarafından para ödülüyle desteklenen "FİYAB En İyi Yapımcı Ödülü" de verilecek.

Başvurular bogazicifilmfestivali.com üzerinden 23 Eylül tarihine kadar yapılabilecek.

Kübra Karasu