sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 07 Eylül 2021

22 Ekim'de Vizyona Girecek "Dune" Filminin Yönetmeni, Devam Filmini 2022'de Çekmek İstiyor!

Dune dünya prömiyerini Venedik Film Festivali'nde yeni yapmış olsa da yönetmen Denis Villeneuve şimdiden devam filmiyle ilgili çalışmalara başlamak istiyor. Geçtiğimiz günlerde Blade Runner 2049 film yapımcısı, Frank Herbert'in ikonik uzay dramasının ikinci yarısını uyarlama planına duyduğu güveni dile getirdi.

Yönetmen Villeneuve konuyla ilgili, "Bir filmi iki bölüm halinde yaptığınızda, ilk bölümü yaptığınızda ikinci bölümde ne yapacağınızı bilmeniz gerekiyor. Bu yüzden bu işi yapmaya çok hazırım. Oldukça hızlı gerçekleşmeli." açıklamasını yaptı. Yönetmenin bu cümleleri aynı zamanda Warner Bros'tan yeşil ışık beklediğini de gösteriyor. Devam filmine ilişkin planları sorulduğunda ünlü yönetmen, “Filme er ya da geç yeşil ışık yakılırsa, 2022'de çekime hazır olacağımı söyleyeceğim, elbette. 2022 kesinlikle çok iyi bir zamanlama. Çok isterim, çünkü yapmaya hazırım ve bir an önce izleyicilerle buluşturmak istiyorum." ifadelerini kullandı.

Dune'un devam filmiyle ilgili son kararı Warner Bros. verecek. Fakat Dune filminin bir sonraki durağı, 11 Eylül'deki Toronto Uluslararası Film Festivali olacak. Daha sonra ise Türkiye'de 22 Ekim tarihinde vizyona girecek. Filmin kadrosu; Timothée Chalamet, Josh Brolin, Rebecca Ferguson, Zendaya, Oscar Isaac ve Jason Momoa gibi yıldız isimlerden oluşuyor.