sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Oyuncu Haberleri 07 Mayıs 2021

60 Yaşına Basan George Clooney'nin En İyi 10 Performansı!

George Clooney dün 60 yaşına girse de, aktör, yönetmen, yapımcı, yazar kimlikleri başta olmak üzere her yönden sevilen zamanın dışında bir Hollywood yıldızı. George Clooney'nin kariyeri boyunca kayda değer yükselişleri de (Argo'yu yaptığı için En İyi Film Oscar'ı alması gibi) oldu; efsanevi düşüşleri de (Birçok listede tarihin en kötü filmi olarak geçen Batman & Robin'de Batman'i oynaması) oldu. Ne kadar büyük bir yıldız olsa da, Clooney asla risk almaktan da çekinmedi. Variety sitesinde yer alan bu liste George Clooney'nin en iyi filmlerinden oluşmuyor. Daha ziyade; bizi şaşırttığı, bizi etkilediği, neden en iyi yıldızlardan biri olduğunu ve bu şekilde kaldığını gösteren performanslarından oluşuyor.

10. Money Monster / Para Tuzağı (2016)

Televizyondan borsa tüyoları veren bir Wall Street simsarının hayatını konu alıyor. Mal varlığını kaybeden bir izleyicisinin tuzağına düşen Lee, bu defa ilginç bir belanın yamacına sürüklenecek. Filmin başrollerinde George Clooney ile Julia Roberts yer alıyor. Gerçek zamanlı bu gerilim filminde, George Clooney ve Julia Roberts finans televizyonu sunucusu Lee Gates ve yapımcısı Patty Fenn'i canlandırıyorlar.

9. ER (1994-1999)

Yıllardan 1994, Chicago’daki County General Hastanesi’nin acil servisi her gün olduğu gibi travma vakaları ile boğuşuyor. John Carter, Dr. Mark Greene, Dr. Susan Lewis, Dr. Doug Rossve Carol Hathaway ile yola çıkan ER’ın hastane koridorlarını 15 yıldır onlarca doktor aşındırdı. Televizyon tarihinin en uzun süreli hastane dizilerinden olan ER, her bölümünde doktorların iç dünyasını, insancıl öykülerini ve ilişkilerini beyaz ekrana taşıdı. Dizinin son sezonu, hayranlarına güzel bir sürpriz yaparak eski ekibi yeniden bir araya topladığı bir final ile veda etti...

8. Gravity / Yerçekimi (2013)

Çekimi için 100 milyon dolar bütçe harcanan yapımın başrollerini Sandra Bullock ve George Clooney paylaşıyor. Dr. Ryan Stone zeki bir tıp mühendisidir ve emekliliğinden önce son görevine çıkan yetenekli ve deneyimli astronot Matt Kowalsky'nin yönetimindeki mekikte ilk uzay yolculuğuna çıkar. Her şey yolunda gibi görünürken rutin bir keşif yürüyüşü sırasında bir felaket yaşanır. Mekik çarpan bir cisim sonucu paramparça olur. İki bilim insanı uzay boşluğunda yapayalnız kalırlar. Yeryüzü ile iletişimleri tamamen kopmuştur ve sonsuz karanlıkla baş başadırlar. Şimdi korkunun yerini panik alır, üstelik var olan sınırlı oksijenleri de gitgide tükenmektedir. İkili eve, dünyaya dönüş yolunu bulabilecek midir?

7. O Brother, Where Art Thou? / Nerdesin Be Birader? (2000)

Amerika'nın Büyük Buhran dönemine farklı bir bakış atan Coen Kardeşler imzalı filmin başrollerinde George Clooney, John Goodman ve John Turturro gibi isimler bulunuyor. Ulysses Everett McGill, bir cezaevinde hüküm giymiş olan ancak kısa zamanda buradan kaçmanın planlarını kuran azılı bir suçludur. Artık ne pahasına olursa olsun bu delikten çıkmaya kararlı olan McGill, iki mahkumu da kendine inandırarak onları, mahkum olmadan önce gömdüğünü söylediği 1.2 milyon dolarlık hazineyi bulmaya ikna eder. Prangaları ayaklarında, macera dolu bir yolculuğa atılan üç gözüpek adamı bu yolculukta bekleyen şeyler ise birbirinden tuhaf olacaktır. Peşlerinden gelen memur Cooley'den kaçarken sıradışı insanlarla tanışan üçlü, bambaşka olaylara tanık olacak.

6. The Midnight Sky (2020)

Orta yaşlarında olan gökbilimci Augustine, yıllarca gökyüzünü inceleyebilmek için dünyanın uzak noktalarında yaşıyordur. Arctic araştırma merkezine ulaşmasından kısa bir süre sonra, yıkıcı düzeyde olaylar yaşanacak ve araştırma merkezi tahliye edilmek durumunda kalınacaktır. Ama Augustine, orada kalıp çalışmasına devam etmek ister. Bu süreçte Iris adında gizemli bir çocukla karşılaşır. Iris, radyo dalgalarının sessizleşmesine neden oluyordur. Bu sırada Jupiter'e yolculuğa çıkan Sullivan isimli bir astronot evine geri dönüyordur. Sullivan ve ekibi, uzayın bu kadar derinlerine gidebilen ilk ekiptir. Yolculukları, kontrol ekipleriyle iletişimleri kesildiğinden beri pek de yolunda gitmiyordur. Bu nedenle eve dönüp dönemeyecekleri muammadır. Augustine ve Sullivan'ın yolları bir şekilde kesişecektir.

5. Ocean's Eleven (2001)

Danny Ocean hapisten yeni çıkmış bir soyguncudur. Ancak Danny’nin hapisten çıkınca giriştiği ilk şey tarihin en büyük kumarhane soygununu gerçekleştirmeye çalışmak olacaktır. Danny, rakiplerine karşı acımasızlığı ile ünlü Terry Benedict isimli adamın Las Vegas’ta ki 3 kumarhanesini birden aynı gecede soymayı planlamaktadır. Bunun için eski ortağı Rusty ile temasa geçer. Rusty ve Danny bu imkansız gereken soygunu gerçekleştirebilmek için her biri işinde uzman olan isimlerden oluşan bir takım oluştururlar. 11 kişiden oluşan bu takım soygunu başarıyla gerçekleştirirse her biri hayatının sonuna kadar yetecek paraya sahip olacaktır. Ancak başarısız olur da yakalanırlarsa Terry Benedict’in hışmına uğrayacaklardır.

4. Fantastic Mr. Fox / Yaman Tilki (2009)

Fantastic-Mr-Fox Hikayenin kahramanı George Clooney'nin seslendirdiği Mr. Fox isimli bir tilki. Mr. Fox ailesini beslemek için her akşam üç zengin çiftçiden tavuk, ördek ve hindi çalmaktadır. Sinirli çiftçiler tilkiden artık bıkmışlardır ve onu öldürmek için ellerinden gelen her şeyi yapmaktadırlar. Sonunda yakalanan tilki, çiftçilerden daha zeki davranarak yakalandığı yerden aç kalmamak için çıkmaya çalışır.

3. Descendants / Senden Bana Kalan (2011)

Clooney, güçlerinin zirvesindeyken, George Clooney olduğunu unutmamızı sağlayarak bir oyuncu olarak ustalığını kanıtladı. Alexander Payne’in dramında Matt King'in rolünü o kadar mükemmel bir şekilde somutlaştırıyor ki, karısının onu Matthew Lillard ile aldatacağına inanmakta zorluk çekmiyorsunuz. Hawaii'li zengin toprak sahibi Matt King (Clooney), eşi Elizabeth ciddi bir tekne kazası geçirip, yaşam ünitesine girdikten sonra tüm hayatını yeniden gözden geçirmeye karar verir. İki genç kız babası olan Matt, kızlarını alıp Kauai'ya bir tatile götürür. Geçmişini ve geleceğini yeniden değerlendiren Matt, ailesinden kalan büyük mal varlığını satma kararı alır...

2. Three Kings / Üç Kral (1999)

Clooney, bu sıra dışı, karanlık, hicivli ve tamamen orijinal filmde başrol oyuncusu olarak becerisini ve çok yönlülüğünü tam anlamıyla göstermişti. Bir grup maceraperest Amerikan askeri Irak'taki Körfez Savaşı'nın hemen ardından ülkelerine dönmeyip, çölün derinliklerinde gömülü olduğu söylenen bir hazineyi bulmaya karar verirler.

1. Out of Sight / Aşk ve Para (1998)

ER ona tanınmış bir isim yaptıktan sonra, Hollywood hemenClooney'i bir film yıldızı yapmak istedi ve "The Peacemaker" ve "One Fine Day" yapımlarında yeteneğinden yararlanırken, Steven Soderbergh ile ilk iş birliği sonucu etkileyici bir film başlatacaktı. Akıcı, karmaşık ve biraz tehlikeli dönüşüyle Clooney, aynı anda hem başrol hem de karakter oyuncusu olduğunu bu filmle kanıtladı. Filme aynı zamanda George Clooney ve Jennifer Lopez arasındaki çekişme de damgasını vurmuştu. Florida’daki Glades Cezaevi’nde kalmakta olan Jack Foley, 20 yıllık mesleki kariyerine çok sayıda banka soygunu sığdırmayı başarmış bir mahkumdur. Soygunlarında asla silah kullanmamasıyla tanınan Foley’IN icraatları bir çok meslektaşından daha fazladır. Ancak bir problem vardır. Foley, her soygununda yakalanmakta, bu da genelde araç probleminden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle hep kaybeden durumundaki Foley’IN önünde şimdi otuz yıllık bir hapishane hayatı vardır. Ancak onun bu süreyi tamamlamak gibi bir niyeti olmayan soyguncu, hapisten kaçarak büyük bir iş çevirmeyi planlamaktadır.