sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Röportaj 06 Mayıs 2020

Alihan Türkdemir '' Kıvanç Abimin Yeri Bir Başka ''

Kıvanç Tatlıtuğ ile baş rolde oynadığı Hadi be Oğlum ve Acı Tatlı Ekşi gibi daha bir çok film, dizi ve reklam projesinde yer alan küçük ama çok yetenekli oyuncumuz Alihan Türkdemir, annesi Emine Türkdemir ile beraber onlara, sizler için sorduğumuz sorularımızı yanıtladı.   Bu genç yaşınızda bir çok dizi, film ve reklam filmlerinde oynadın. Sektöre ilk adımın Garanti Bonus, Türk Hava Yolları şirketlerin reklamlarında rol alarak oldu. Daha sonrasında Serçe Sarayı dizisi ve Muhteşem Yüzyıl Kösem dizisinin kadrosunda yer aldın. Sinema filmi sektöründe “Kıvanç Tatlıtuğ” gibi bir star’la oyunculuk deneyimin oldu. Geleceğin adına oyunculuk yapmaya devam mı yoksa başka hayallerin var mı?  Oyunculuğu seviyorum o yüzden oyunculuğa devam edeceğim. Ama gelecekte fikrim değişir mi bilmiyorum.


  Çok genç yaşta bu işe başlamak nasıl bir duygu ve kişisel hayatını nasıl etkiliyor? Etkiliyorsa bununla başa çıkmak için ne yapıyorsun? Elbette ki ailen en büyük destekçin. Ailen sana nasıl destek oluyor?  Bu işin mutfağında büyüyorum diyebilirim, Sanırım bir çok konuda yaşıtlarımdan daha fazla deneyimim oluyor, yani iyi bir şey diyebiliriz.  Yaşamımı olumlu yönde etkiliyor Ailem gerçekten en büyük destekçim. Hele Annem. Her Sete benimle geliyor. Ailem böyle olmasaydı buralara gelemezdim.
Kaç kardeşisin? Sen oyunculuğa başladıktan sonra onların tepkileri nasıl oldu? Evde tatlı bir kıskançlık söz konusu mu ? Hiç uğraşırlar mı seninle?  İki Kardeşiz biz. Bir abim var. Oyunculuk konusunda beni hep destekledi ama tabiikide bir abi olarak kardeşiyle uğraşmadan duramıyor.   Herhangi bir rolüne hazırlık yaparken kendini nasıl hazırlıyorsun? Seni motive eden şeyler neler? Seyircilerin tepkisi daha çok motive ediyor. Rolü gerçekten hissedince sahneden çıkmak istemiyorsunuz. Çoğu kişinin istediği bir şey. Motive olmak en kolay yanı zaten de en önemlisi karaktere çalışmak. Oyuncu koçlarının büyük payı var.
Filmlerde aldığın roller içinde seni en çok zorlayan film ve rol nedir? Bu zorluklar senin hevesini kırdı mı, çekimler senin açından nasıl geçti, neler yaşadın bizimle paylaşır mısınız?  En zorlandığım proje ‘’Hadi Be Oğlum’’ diyebiliriz. En güzel deneyimimde buydu. Deniz sahnelerinde biraz zorlandım. Ama hevesimi kıracak bir şey olmadı aksine deneyimlenmiş hissettim ve bu beni daha da mutlu etti. Çekimlerinde en çok eğlendiğim projem.   Kariyerin açısından kendine hedeflediğin bir rota çizdin mi? Senin için gelecek adına neyi yaparsam “başarmış olurum” diyeceğin bir hedef belirledin mi? Bence daha çok erken, Gelecek yön verecek hedeflerime diye düşünüyorum. Her saniye fikrim değişebiliyor.
 Gelecek adına sinema ve dizi üzerine sana teklif edilen bir proje/projeler var mı? Bu teklifleri nasıl değerlendiriyorsun?  Evet Sinema ve Dizi Teklifleri tabiikide var. Hatta ‘’Bir Annenin Günahı’’ adlı projeyi kabul etmiştik, Çekimler başladı  fakat virüs sebebiyle bir süre ara verdik. 
Birlikte rol aldığın filmlerdeki oyuncular arasında kendine yakın hissettiğin, beğendiğin ve örnek aldığın bir oyuncu var mı?   Erkan Kolçak Köstendil abimin ve Kıvanç abimin yeri ayrıdır. Haliyle seni ekranlarda gören bir çok akraban ve arkadaşların oldu. Onların tepkileri nasıl oluyor bu tepkiler karşısında nasıl hissediyorsun, bir de dışarıda seni gördüklerinde insanlar tarafından bilinen bir yüz olmak nasıl bir duygu bizlere anlatır mısın? Maalesef çok olumlu bir şey değil. Yalan söylemem. Güzel yanları var tabiikide fotoğraf çekinmek gibi ama insanlar bazen fazla rahatsız edici oluyor ve bu kime yapılsa rahatsız eden bir durum. Onun dışında bazı tavırlarınızda ‘’Oyuncu oldunda şımardın!’’ gibi tavırları alabiliyorsunuz. Alttan almak zorundayız.
 Sizi biraz da sosyal açıdan tanıyabilir miyiz? Bir gününü nasıl geçiriyorsun? Neler yapmayı seviyorsun örneğin bilgisayar oyunları ile aran nasıl ve en sevdiğin oyun ne diye sorsam? En sevdiğim oyun Valorant, En sevdiğim Aktivite Masa Tenisi oynamak. Gün içerisinde ders dışında bunlarla da ilgileniyorum.
Son olarak seni sevenlere ve SinemaPort okurlarına neler söylemek istersiniz?  Daha iyi şeyler yapmak gayretindeyim. Büyüdükçe yaptığım işlerde büyür inşallah. Herkesin bu sıkıcı ve sıkıntılı süreçten sağlıklı bir şekilde çıkmasını diliyorum. SİNEMA PORT’UN YOLU AÇIK OLSUN.. Sevgiler..   Röportaj :  Mehmet Ali Kıcım - SinemaPort