sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 17 Eylül 2021

Almanya'nın "En İyi Uluslararası Film" Oscar Adayı "I'm Your Man" Oldu!

Maria Schrader'ın romantik komedisi “I'm Your Man” (Ich Bin Dein Mensch), "En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film" kategorisinde Almanya'nın Oscar adayı olacak.

Film, araştırma fonu elde etmek için, özel olarak tasarlanmış insansı bir robotla üç hafta yaşamayı kabul eden bir bilim insanının hikayesini konu alıyor. "I'm Your Man” dünya prömiyerini bu yılın başlarında, yıldız Maren Eggert'in performansıyla Gümüş Ayı kazandığı Berlinale'de yaptı. Film bu hafta, Toronto Uluslararası Film Festivali'nde Kuzey Amerika prömiyerini yaptı. 

Alman Film Ödülleri'nde “Mensch” beş kategoride aday gösterildi: en iyi film, en iyi yönetmen, en iyi senaryo (Schrader ve Jan Schomburg), en iyi kadın oyuncu (Eggert) ve en iyi erkek oyuncu (Dan Stevens).



Alman filmleri, yabancı dilde Oscar kategorisinde düzenli bir şekilde aday olarak yer aldı. Şimdiye kadar üç Alman filmi ödülü kazandı: 1979'da Volker Schloendorff'un “The Tin Drum” filmi; 2002'de Caroline Link'in “Nowhere in Africa” filmi; ve 2006'da Florian Henckel von Donnersmarck'ın “The Lives of Others” filmi.

Oscar'ın "En İyi Uluslararası Film" kategorisinde Türkiye adayı olmak için de başvurular başladı. Haberin detayları için tıklayınız.

2021-22 Oscar'ında Yarışacak "En İyi Uluslararası Uzun Metraj Film" Kategorisi için Diğer Ülkelerin Açıklanan Adayları:

Fas: “Casablanca Beats” - Nebil Ayouch

Ekvador: "Submersible" - Alfredo Leon Leon

Kamboçya: “White Building” - Kavich Neang

Kosova: “Hive” - Blerta Basholli

Polonya: “Leave No Traces” - Jan P. Matuszynski

Sırbistan: “Oasis” - Ivan Ikic

İsviçre: “Olga” - Elie Grappe

Kübra Karasu