sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 10 Ekim 2021

Amerikan Film ve Tv Endüstrisinde Grev Tehlikesi!

Hollywood'un sahne arkası çalışanlarını temsil eden bir sendikanın ezici çoğunlukla grev lehinde oy kullanmasının ardından neredeyse tüm Amerikan film ve TV prodüksiyonu durma noktasına gelebilir.

Sendika belirli şartlar öne sürdü. Eğer şartlar kabul edilmezse gev yapacaklarını açıkladılar. Başlıca talepleri ise şöyle: Önde gelen stüdyolardan; çalışanlar için vardiyalar arasında daha uzun dinlenme süreleri, canlı yayın ve geleneksel yapımlar arasında ücret eşitliği, koordinatörler ve asistanlar için daha yüksek ücretler garanti edecek yeni bir sözleşme talebi.



Pazartesi günü, Sinema ve Televizyon Yapımcıları İttifakı, endüstriyi çalışır durumda tutacak bir sözleşme için anlaşmaya varmayı umduklarını şu sözlerle açıkladılar:

“Pazarlık masasında bir anlaşma yapılabilir, ancak her iki tarafın da uzlaşmaya istekli olarak iyi niyetle birlikte çalışmasını ve sorunları çözmek için yeni çözümler keşfetmesini gerekecek.”

Uluslararası Tiyatro Sahne Çalışanları İttifakı, kayıtlı üyelerinin neredeyse yüzde 99’unun veya 53.076 kişinin endüstriyel eylemi desteklediği açıklandı.



Elbette bu kriz ilk defa olmuyor. 2007’de de Writers Guild of America, çevrimiçi şovlar ve film indirmeleri olarak adlandırılan yeni medya için 100 günlük bir grev düzenlemişti. Grev, Kaliforniya ekonomisine 2.1 milyar dolara ve 37.700 işe mal olmuştu.