sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 18 Kasım 2022

Anya Taylor-Joy "Furiosa" Filmini En Kanlı Deneyimi Olarak Tanımlıyor

Anya Taylor-Joy, Hollywood'un yükselen yıldızlarından. Kıyamet sonrası aksiyon filmi Furiosa'nın çekimlerini kısa süre önce tamamlayan oyuncu, projeyi Outback'te çekme deneyiminden bahsetti ve daha önce yaptığı hiçbir şeye benzemediğini açıkladı.

George Miller tarafından yönetilen film, 2015'teki Mad Max: Fury Road'un bir yan ürünü olarak tasarlandı. Proje, Taylor-Joy'un, ilk olarak 2015 filminde Charlize Theron tarafından canlandırılan cesur savaş kaptanı Imperator Furiosa rolüne adım attığını gösterecek.

Taylor-Joy, IndieWire ile yaptığı yeni bir röportajda, 2022 yılı boyunca Avustralya çölünde çekilen filmin arkasındaki yaratıcı süreçten bahsetti. Taylor-Joy, “Son yedi aydır farklı bir gezegendeyim. Sanırım oturup son yedi ayda olanları sindirmeye çalışmam gerekiyor. Ama bununla inanılmaz derecede gurur duyuyorum ve birlikte çalıştığım tüm insanlarla gurur duyuyorum. Bunun için harcanan sevgi, çaba ve emeğin miktarı, onu görmekten heyecan duyuyorum.”



Ünlü oyuncu, Furiosa'yı yaratmanın şimdiye kadarki en kirli ve en kanlı şey olduğunu da belirtti. Mad Max evreninin bir diğer önemli yönü, kıyamet sonrası dünyada insanları taşımak için kullanılan ikonik araçlar ve arabalardır. Furiosa, çorak arazideki en yetenekli sürücülerden biri olarak biliniyor, ancak Taylor-Joy için sürüş söz konusu olduğunda oldukça acemi. Oyuncu konuyla ilgili, “Aslında ehliyetim yok, bu yüzden araba kullanamam. Bir otoyolda yapamam, paralel park edemem, ancak bir kamyonda 180 yapmama ihtiyacınız varsa, bunu yapabilirim ve kameralara çarpmam, ki bu harika” dedi.

Furiosa ile ilgili senaryo ayrıntıları bir sır olarak kalırken, filmin Avustralya'da şimdiye kadar yapılmış en pahalı film olduğu bildiriliyor ve hem Miller hem de Taylor-Joy, Fury Road'a benzer bir deneyim vaat ediyor.

Furiosa'da ayrıca Chris Hemsworth, Tom Burke, Nathan Jones ve Angus Sampson gibi sevilen isimler de yer alıyor. Senaryo Miller ve Nico Lathouris tarafından yazıldı.

Furiosa, 24 Mayıs 2024'te Warner Bros. Pictures tarafından vizyona girecek.

Kübra Karasu