sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 20 Aralık 2022

“Avatar: The Way of Water” İlk Haftadan 441 Milyon Doları Aştı: Türkiye’den Yarım Milyon İzleyici!

Avatar: The Way of Water vizyona girmeden önce yönetmen James Cameron, filmin başarılı olabilmesi için 2 milyar dolar hasılat yapması gerektiğini açıklamıştı. Film daha ilk hafta sonundan 441.6 milyon $ hasılata ulaştı. Avatar: The Way of Water'ın yapımının 250 milyon dolara mal olduğu ve Cameron'ın bugüne kadarki en pahalı filmi olduğu söylense de filmde kullanılan yeni teknolojiler nedeniyle bütçenin daha fazla olduğu konuşuluyor.

Avatar: The Way of Water Çin'de 62,2 milyon dolar, Kore'de 27,4 milyon dolar, Almanya'da 20 milyon dolar, Fransa'da 19,3 milyon dolar ve Hindistan'da 18,1 milyon dolar hasılat elde etti.

Film, Türkiye'de de büyük bir başarıya imza atarak ilk haftasında 490.089 kişi tarafından sinemalarda seyredildi ve yaklaşık 33 buçuk milyon tl hasılat elde etti. 

Avatar: The Way of Water'ın dünya çapındaki açılışı, pandeminin başlamasından bu yana bir Hollywood filminin dünya genelindeki en yüksek 3. hafta sonunu ve Doctor Strange in the Multiverse of Madness'ın ardından 2022'nin en yüksek 2. küresel açılışını temsil ediyor.

Avatar: The Way of Water, James Cameron'ın 2009 yapımı Avatar filminin devamı ve Jake Sully ile Neytiri'nin ilk filmden on yıldan uzun bir süre sonra geçen hikayesini konu alıyor. Devam filmi, çifti ve çocukları Neteyam (Jamie Flatters), Tuktirey (Trinity Bliss), Lo'ak (Britain Dalton) ve Kiri'yi (Sigourney Weaver) takip ediyor. İnsanlardan gelen bir dış tehditle karşı karşıya kalan Sully ve ailesi, yaklaşan bir savaşa hazırlanırken yağmur ormanlarındaki evlerini terk edip Pandora'nın sularla dolu bir bölgesine yerleşirler. Sam Worthington, Zoe Saldaña, Stephen Lang, Joel David Moore, Giovanni Ribisi ve Matt Gerald orijinal filmdeki rollerini yeniden canlandırıyor ve yeni kadro üyeleri arasında Kate Winslet, Cliff Curtis, Edie Falco ve Jermaine Clement yer alıyor.

Avatar: The Way of Water şu anda sinemalarda!

Kübra Karasu