sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 23 Ocak 2023

"Avatar: The Way of Water" Küresel Gişede 2 Milyar Doları Aştı!

Türkiye'de 2 milyonu aşkın kişi tarafından sinemalarda seyredilen Avatar: The Way of Water, dünya çapında gişelerde 2 milyar dolar barajını aştı.

Yönetmen James Cameron imzalı Avatar: The Way of Water, küresel gişede 2 milyar doları aşan tarihteki en çok izlenen altıncı film oldu. Filmin toplam hasılatı şuanda 2.023 milyar $'a ulaştı.

The Way of Water'ın vizyona girmesinden önce, ilk filmin üzerinden on yıldan fazla bir süre geçtiği için serinin hatırlanabilirliği ve yeni kuşağın bunu bilip bilmediği hakkında endişeler vardı. Yönetmen Cameron bile, bir GQ röportajında serinin geleceğinin hâlâ havada olduğunu ve bunun The Way of Water'ın başarısına bağlı olduğunu söylemişti. Fakat ilk Avatar filminden 13 yıl sonra vizyona giren Avatar: The Way of Water, sinemalarda inanılmaz bir performans göstermeyi başararak herkesi şaşırttı.


ABD hala filmin en büyük küresel pazarı ve onu Çin (229 milyon dolar), Fransa (129 milyon dolar), Almanya (117 milyon dolar), Kore (96 milyon dolar) ve Birleşik Krallık (81 milyon dolar) takip ediyor. The Way of Water, birkaç gün önce Spider-Man: No Way Home'u geride bıraktıktan sonra pandemi döneminin en büyük filmi oldu ve pandemi döneminin dünya çapında 2 milyar doları aşan ilk filmi oldu. 

Avatar: The Way of Water şimdi sinemalarda!

Kübra Karasu