sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 19 Ocak 2023

"Avatar: The Way of Water" Tüm Zamanların En Çok Gişe Yapan Altıncı Filmi Oldu!

Küresel bir pandemiden sonra kendimizi içinde bulduğumuz yeni dünyada efsanevi film yönetmeni James Cameron, gişe rekorları kıran Avatar'ın devam filmi ile başka bir gişe rekoru kırdı.

Tüm zamanların en yüksek hasılat yapan filmi Avatar'ın (2,9 milyar dolar) uzun zamandır beklenen devam filmi Avatar: The Way of Water, 2021 yapımı Spider-Man: No Way Home'un 1,916 milyar dolarlık hasılatını geçerek tüm zamanlar listesinde altıncı sıraya yükseldi. 

Filmin bir sonraki hedefi ise 2 milyar dolar barajını aşmak. Bu, sinema tarihinde yalnızca beş filmin ulaştığı bir başarı: Avatar, Avengers: Endgame (2,79 milyon dolarla), Titanic (2,2 milyar dolar), Star Wars: The Force Awakens (2,069 milyar dolar) ve Avengers: Infinity War (2,04 milyar dolar). Avatar: The Way of Water da bu filmlerin arasına girmeye çok yaklaşmış durumda.



The Way of Water, geçen yıl 16 Aralık'ta vizyona girmesinin ardından bugüne kadar Kuzey Amerika'da 574 milyon dolar ve diğer bölgelerden 1.35 milyar dolar hasılat elde etti. Film Türkiye'de 5 haftada 2 milyon kişi tarafından sinemalarda seyredildi ve toplam 137.843.750 tl hasılat elde etti. Filmin yapımı ve tanıtımının 460 milyon dolara mal olduğu konuşuluyor ve bu da şimdiye kadar yapılmış en pahalı filmlerden biri olduğunu gösteriyor. 

Avatar 3'ün Aralık 2024'te vizyona girmesi planlanıyor. Avatar: The Way of Water şu anda sinemalarda!

Kübra Karasu