sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Röportaj 07 Mayıs 2020

Ayça Tilki '' Her Gün Şarkı Yazıyorum ''

Aleyna Tilki'nin kardeşi olarak tanıdığımız Ayça Tilki, SinemaPort ekibine konuştu. İşte o röportaj : Merhabalar, son dönemlerde ablanız "Aleyna Tilki" ile çektiğiniz videolar ve birlikte söylediğiniz şarkılarla gündeme geldiniz. Yapılan yorumlarda geleceğin "Aleyna Tilki'si olabilir" deniyor. Ancak hakkınızda ufak bir araştırma yaptık. Yazdığınız senaryolar ve kişisel gelişim üzerine yazılarınız var ve "Masal Şatosu" filminde bir oyunculuk deneyiminiz oldu. Sizin gelecek planlarınız oyunculuk ve sinema, dizi senaristliği üzerine mi? İlerleyen dönemlerde neler yapmayı düşünüyorsunuz? Aslında birden fazla şey yapmak istiyorum. Müzik yapmaktan kendi yazdığım filmde oynamaya kadar giden hedeflerim var. 


Üniversitede hangi bölümü okumayı düşünüyorsunuz? Konservatuar mı yoksa sinema ile ilgili bir bölüm mü? Yoksa bambaşka bir bölüm mü? Okul hayatımda genellikle psikoloji ağırlıklı dersler hep ilgimi çeker ve insanlarla empati konusunda iyi olduğum söylenir. Hedeflerimin arasında klinik açmak da var. Karar için henüz erken ama sanırım psikoloji okumak isterim.
Şarkı sözleri de yazar mısınız? Bu konudaki yeteneğinize güveniyor musunuz?  Neredeyse her gün şarkı yazarım. Ülkemizdeki düzen yerine gelince yapmayı planladığım bir sürü proje var ve en başında ablamla seslendirme aşamasında olduğumuz bir şarkı geliyor. Sözleri bana, düzenlemesi ablama ait.     
Ayça Tilki bir gününü nasıl geçirir? Şu sıralar korona günleriniz nasıl geçiyor neler yapıyorsunuz?  Bu süreç kendimi test etmem için bana zaman sundu. Bolca boş vaktim varken başka nelere eğilimli olduğumu test ediyorum. Örneğin resim ve hatta animasyon. Aynı zamanda farklı müzik aletleri çalmayı deniyorum. 
Aleyna Tilki'nin popülerliği sizin yeteneklerinizin keşfinin önünü açtı diyebilir miyiz? Yoksa Aleyna Tilki popüler bir isim olmasaydı işiniz daha mı zor olurdu? Bir nevi PR katkısı sağladı mı size? Ablam dünyaya geldiğimden beri ilk ve neredeyse tek idolüm. Ablamın ünlü olmasından önce de sanatla iç içeydim fakat gösterecek özgüveni kendimde bulamazdım. Birbirimize çok benziyor ve birbirimizi anlıyoruz. Onun sayesinde kendime gereken özgüveni buldum ve yeteneklerimi göstermeye Hazırım.  
Sizin besteniz olan ve yayınlanmış bir şarkınız var mı? Evet, ablam Aleyna Tilki'nin Nasılsın Aşkta şarkısının söz ve müziği bana ait.
Kariyer hedefleriniz arasında neler var? Kendinizi nerede görüyorsunuz? Şunu yaparsam bu olursa başarılı oldum diyebileceğiniz yer neresi? Aslında kariyer konusunda kendime güvenim epey yüksek çünkü zaten birden fazla kariyere sahip olmak istiyorum ve birkaç işi birden yürütebileceğime inanıyorum. Şimdilik oyunculuktan ve beste yazarlığından devam edeceğim ve iyi iş çıkaracağımı düşünüyorum.
Kendinize örnek aldığınız ya da çok beğendiğiniz kaliteli bulduğunuz kendinize yakın hissettiğiniz oyuncular kimler? Açıkcası pek dizi izlemem ama bana oyunculuklarıyla örnek olarak dizi izletmeyi başaran birkaç isim var; Çağtay Ulusoy, Serenay Sarıkaya ve Debby ryan.     
Ablanızla ilişkileriniz nasıl? Aleyna ünlü olduktan sonra ve olmadan önce ilişkilerinizi kategorize ederseniz ne gibi değişiklikler var? Olmulu ve olumsuz yanları neler?   Ablamın ünlü olması aramızdaki hiç bir şeyi değiştirmedi. O hep evimizin yıldızıydı şimdiyse Türkiyenin yıldızı. Onun aurası hep bir sanatçınınkiyle aynıydı yani değişen tek şey zamanın geride bıraktıkları oldu. İkimiz de büyüdük aynı sevgimiz gibi. 
Bir röportajınızda eskiden ablanızın sevgilileri ile hiç anlaşamadığınızı hatta onlara kötü davrandığınızı söylemişsiniz. Ablanızı kimse ile paylaşmak istemiyormuşsunuz. Bu tepkinizi ablanız nasıl karşılıyor ve bu kıskançlığınız halen devam ediyor mu?  O zamanlar çok küçüktüm o nedenle ne yaparsam yapayım masum karşılanıyordu. Yalnız tabii ki artık kimseyi tekmelemiyorum. Biraz daha anlayışlı karşılıyorum ve onu paylaşmaktan çekinmiyorum ama hala onu benden çok kimsenin sevemeyeceğini biliyorum. Ablam da bunu bildiği için kıskançlıklarımı normal karşılıyor. 
Ne tür müzikler dinlersin? Sosyal yönlerinizle de tanıyabilir miyiz sizi? Aslında belli bir türe takılıp o tarza bürünen insanlara benzemem. Bana bir şeyler hissettirebilen her müziği dinler ve zevk alırım. İster rock olsun ister pop. Beni tanımanın dinlediğim şarkılarla ve duruşumla kolay olabileceğini sanmıyorum. Samimi bir konuşma ardından belki biraz daha az kafa karıştırıcı olabilirim.
Sinema filminde oynadığınız dönemlere gidecek olursak, çekimler nasıl geçti? Çok yorucu ve yıpratıcı mıydı eğlenceli miydi? Neler yaşadınız ve hissettiniz? Filmi izlerken 1,5 - 2 saatte bitiyor ama arkada inanılmaz bir performans ve emek var. Bu denli yorucu olduğunu düşünüyor muydunuz? Bu zorluklar mücadele azminizi kırdı mı yoksa oyunculuk veya senaristlik alanlarında sinema projelerinde yer almaya devam edecek misiniz?  Çekimler gayet akıcıydı.  Yorucu olması konusuna gelirsek emeksiz bir iş yapılmamış sayılabilir. o yorgunluk hissini bile ekipçe tatmış olmamız da bunu güzel bir his haline getirdi diyebilirim. Bu söylediklerimden de anlayacağınız kadarıyla baya eğlenceli bir set ortamıydı. İlk deneyimim olduğundan dolayı benim için çok heyecan vericiydi hatta bu heyecan kendimi ifade etmenin biraz önüne geçmiş bile olabilir. Buna benzer bir çok projede yer almayı hedefliyorum. Heyecanımın fazlasını kırarak nasıl geliştiğimi hepimiz görelim isterim.   
Hazır söz açılmışken yeni projeler var mı sinema veya dizi üzerine? Teklifler geliyor mu bu arada? Yaklaşımınız nasıl gelen tekliflere? Gelen virüs gerçekten düzeni bozdu. Şimdiye kadar bir film çekmiş bile olabilirdik. ''Masal Şatosu''nun devamının gelmesi düşünülüyor. Bu konular hakkında cevap vermek için henüz çok erken.       
    Son olarak sizi sevenlere ve SinemaPort okurlarına neler söylemek istersiniz? Beni seven ve destekleyen herkesi şu an olduğundan daha da fazla gururlandıracağıma söz vermek istiyorum ve SinemaPort okurlarına da kocaman sevgilerimi iletiyorum.   Röportaj : Mehmet Ali Kıcım - SinemaPort