sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 10 Mayıs 2022

Basketbol Efsanesi Jim Valvano'nun Hayatı Film Oluyor: Başrol Açıklandı!

Amerikalı basketbol efsanesi Jim Valvano'nun hayatı film oluyor.

Deadline, Jim Valvano'nun hayatını konu alacak filmde yapımcı olarak da görev yapacak Ray Romano'nun basketbol efsanesine hayat vereceğini açıkladı. Neşeli doğası ve hayata karşı iyimser bakış açısıyla da tanınan Valvano, komedi oyuncusu tarafından canlandırılacak.


Ray Romano

Spordaki kariyerine bir basketbolcu olarak başlayan Valvano, koçluk da yapmıştır. Daha sonra ESPN ve ABC Sports için yorumcu olarak görev yaptı. Valvano, ölümcül kanser tanısı konulduktan sonra koç tavrı ve umuduyla başkalarına da ilham oldu. 1993 Espy Ödülleri sırasında, ünlü olan “asla pes etme” konuşmasıyla hafızalara kazındı. Törende göründükten kısa bir süre sonra Valvano hastalığına yenik düştü. Ancak gücü ve cesareti nedeniyle kanser araştırmalarına yardımcı olmak adına bugüne kadar 300 milyon doların üzerinde bir bağış toplayan V Vakfı kuruldu.


Jim Valvano

İçten spor dramaları yazmasıyla tanınan Jim Strouse (The Winning Season), projeye baş yapımcı olarak katılacak olan Valvano'nun ailesinden hayatı hakkında bilgi alarak projeyi yazacak. 

Romano, The Irishman ve Men of a Belir Age gibi drama projelerinde de rol aldı. Film için henüz vizyon tarihi açıklanmadı.

Kübra Karasu