sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 16 Ekim 2021

Bir Hayalet Filmi ‘’I Was a Simple Man’’den İlk Fragman Yayınlandı!

Sundance Film Festivali’nde prömiyerini yapan ‘’I Was a Simple Man’’, yönetmen Christopher Makoto Yogi’nin ikinci uzun metrajlı filmi olma özelliğine sahip. Film festivalde iyi eleştirilerle karşılaştı.



Filmin konusu ise şöyle:

Yemyeşil Hawaii kırsalında geçen lirik bir hayalet hikayesi olan film, ölümcül bir hastalık nedeniyle hayatı yavaş yavaş sönmekte olan Masao'yu (Steve Iwamoto) takip ediyor. Uzaklaştığı aile üyeleri ona bakmak için mücadele ederken, Masao, vefat eden karısı Grace (Constance Wu) tarafından ziyaret edilir ve geçmişinin kararlarıyla yüzleşmek zorunda kalır.

Filmin oyuncu kadrosunda ise: Costance Wu, Steve Iwamoto, Kanoa Goo, Tim Chiou ve Chanel Akiko Hirai gibi isimler bulunuyor.



Yogi, Sundance'te IndieWire'a verdiği demeçte, "Asyalı Amerikalı ve Pasifik Adalı insanların tamamının, daha yaşlı bir Asyalı Amerikalı karaktere odaklandığı bir film. Özellikle 2015 veya 2016 yıllarında, insanlar bana kimsenin bunu izlemek istemediğini söylerdi. Kimsenin tam bir Asya-Amerikan ve Pasifik Adalı oyuncu kadrosunu izlemek istemediğini söyleyerek bu konuda açık sözlüydüler. Birkaç yıl önce bunun bu kadar hızlı değişmesi ilginç oldu. Şimdi, aynı insanlar bana listelerini çeşitlendirmek istediklerini söylüyorlar." dedi.


“I Was a Simple Man” filminin salon prömiyeri New York City'de Metrograph'ta gerçekleşecek. Yaklaşan Hawaii Uluslararası Film Festivali'ndeki en önemli sunum olmasının ardından, 19 Kasım'da Hawaii'de memleket prömiyeri yapacak. Film, daha sonra tüm dünyada vizyona girecek.

Fragmanı izlemek için: