sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 28 Kasım 2022

"Black Panther: Wakanda Forever" Küresel Gişede 675 Milyon Doları Aştı!

Black Panther: Wakanda Forever, üçüncü vizyon haftasına girerken gişede rekor seviyeye ulaştı.

Marvel'ın en yeni filmi Black Panther: Wakanda Forever, şu anda dünya çapında 675 milyon doların üzerinde hasılat elde etti. Bu toplamın 367 milyon doları Amerika'dan kalan 307 milyon doları ise diğer bölgelerden geldi.

Karşılaştırıldığında, ilk Black Panther filmi üçüncü hafta sonu sonunda sadece Amerika'da 501 milyon dolar hasılat elde etmişti ve o bölgeden toplam 700 milyon dolar kazanmıştı. Film dünya çapında ise 1,3 milyar dolar kazanarak tarihin en çok izlenen filmlerinden biri oldu. Devam filmi muhtemelen bu sayılara ulaşamayacak çünkü Wakanda Forever, ilk filmin toplam 120 milyon doların üzerinde hasılat yaptığı Çin ve Rusya'da gösterime girmiyor. İlk film çığır açan gişe performansına ek olarak Marvel Studios'a Oscar'daki ilk "En İyi Film" adaylığını da kazandırdı.



Wakanda Forever, The Incredible Hulk (265 milyon dolar), Captain America: The First Avenger (370 milyon dolar), Eternals (402 milyon dolar), Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (432 milyon dolar) Thor (449 milyon dolar) ve Ant-Man'i (518 milyon dolar) çoktan geride bıraktı. Devam filmi ayrıca ilk Iron Man (585 milyon $), Iron Man 2 (621 milyon $), Ant-Man and the Wasp (623 milyon $) ve Thor: The Dark World (644 milyon $) filmlerini de geçti. Wakanda Forever'ın Captain America: The Winter Soldier (dünya çapında 714 milyon dolar) ve Thor: Love and Thunder (760 milyon dolar) filmlerinin hasılatını da yakında geçmesi bekleniyor.

Wakanda Forever'da Shuri rolünde Letitia Wright, Nakia rolünde Lupita Nyong'o, Okoye rolünde Danai Gurira, M'Baku rolünde Winston Duke, Riri Williams/Ironheart rolünde Dominique Thorne, Ayo rolünde Florence Kasumba, Aneka rolünde Michaela Coel, Queen Mother Ramonda rolünde Angela Bassett, Namora rolünde Mabel Cadena, Attuma rolünde Alex Livinalli, Everett Ross rolünde Martin Freeman ve kötü Namor rolünde Tenoch Huerta Mejía yer alıyor. Film şimdi sinemalarda!

Kübra Karasu