sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 21 Kasım 2022

"Black Panther: Wakanda Forever" Küresel Gişede Şimdiden 546 Milyon Doları Aştı

Disney ve Marvel imzalı Black Panther: Wakanda Forever, henüz ikinci haftası dolmadan küresel gişede yarım milyar dolar hasılat elde etmeyi başardı.

Amerika'dan 288 milyon dolar ve diğer bölgelerden 258 milyon dolar hasılat elde eden Wakanda Forever'ın küresel hasılatı 546 milyon dolara ulaştı. Film Türkiye gişelerinin de zirvesinde yer alıyor. 17 Kasım'a kadar olan verilere göre; 233.704 kişi tarafından Türkiye'de sinemalarda seyredilen yapım, şimdiden 14 milyon tl hasılatı aşmayı başardı.

Filmin Amerika dışında en iyi performans gösteren uluslararası bölgeleri arasında İngiltere (27,1 milyon dolar), Meksika (22,8 milyon dolar), Fransa (21,6 milyon dolar), Brezilya (14,2 milyon dolar) ve Kore (14 milyon dolar) yer alıyor.



Ryan Coogler tarafından yönetilen ve dünya çapında 1.3 milyar dolar hasılat elde eden 2018 yapımı Black Panther'ın devamı olan Wakanda Forever'ın aşması beklenen yüksek bir hedefi var. İlk film aynı zamanda Marvel'ın Oscar'da ilk kez "En İyi Film" adaylığında yarışmasını sağladı ve çoğunluğu siyahilerden oluşan bir oyuncu kadrosu ve ekibiyle, beyazların hakim olduğu süper kahraman film yapımcılığının kurallarını da yeniden yazdı.

Wakanda Forever, ilk filmin yıldızı Chadwick Boseman'ın ani ölümünün yönetmen Coogler'ı önce film yapımında bir inanç krizine soktu ardından devam filmini hem geç aktöre hem de onun ikonik karakteri Kral T'Challa'ya bir övgü için yapmak istedi. Şimdi ise sinemada izleyiciyle buluşuyor. Wakanda Forever, T'Challa'nın sevenleri onun yokluğuyla başa çıkmayı öğrenirken, keder ve aile temalarını işliyor.

Kübra Karasu