sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 05 Aralık 2022

Black Panther: Wakanda Forever Küresel Gişede Üç Haftada 733 Milyon Doları Aştı!

Disney imzalı Black Panther: Wakanda Forever, üç haftadan biraz daha uzun bir süre sonra küresel gişede 700 milyon doları aştı.

Üst üste dört hafta sonunda da Amerika'da gişe rekoru kıran film, dünya çapında toplam 733 milyon dolar hasılat elde etti. Amerika'da yaklaşık 394 milyon dolar hasılat elde eden film, diğer bölgelerden ise 339 milyon dolar kazandı. Film Türkiye'de de üç haftada yaklaşık yarım milyon kişi tarafından sinemalarda seyredildi ve ₺25.840.749 hasılat elde etti.

Karşılaştırıldığında ilk Black Panther filmi Amerika satışını 700 milyon dolarlık bir rekorla ve küresel satışını 1,3 milyar dolarla bitirdi. Wakanda Forever'ın bu toplamlara yaklaşamayacağı düşünülüyor ancak önümüzdeki birkaç gün içinde Thor: Love and Thunder'ı (760 milyon dolar) kesinlikle geride bırakacak. Gişede Wakanda Forever'ın ilk filme göre geride kalmasının ana sebeplerinden biri de ilk filmin toplamda 120 milyon doların üzerinde hasılat elde ettiği Çin ve Rusya'da vizyona girmemesi. İlk film, çığır açan gişe performansının yanı sıra Marvel'a Oscar'da ilk kez "En İyi Film" adaylığını da kazandırdı.



Marvel Sinematik Evren sıralaması açısından Wakanda Forever, The Incredible Hulk (265 milyon $), Captain America: The First Avenger (370 milyon $), Eternals (402 milyon $), Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings (432 milyon dolar), Thor (449 milyon dolar) ve Ant-Man (518 milyon dolar) filmlerini geride bıraktı. Devam filmi aynı zamanda Iron Man (585 milyon $), Iron Man 2 (621 milyon $), Ant-Man and the Wasp (623 milyon $), Thor: The Dark World (644 milyon $), Doctor Strange (676 milyon $) ve Captain America: The Winter Soldier'ı (714 milyon dolar) da geçti. 

Wakanda Forever'da Shuri rolünde Letitia Wright, Nakia rolünde Lupita Nyong'o, Okoye rolünde Danai Gurira, M'Baku rolünde Winston Duke, Riri Williams/Ironheart rolünde Dominique Thorne, Ayo rolünde Florence Kasumba, Aneka rolünde Michaela Coel, Queen Mother Ramonda rolünde Angela Bassett, Namora rolünde Mabel Cadena, Attuma rolünde Alex Livinalli, Everett Ross rolünde Martin Freeman ve hain Namor rolünde Tenoch Huerta Mejía rol alıyor. Film şuanda sinemalarda!

Kübra Karasu