sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 25 Kasım 2021

Bob Marley Biyografi Filmiyle İlgili Detaylar Belli Olmaya Başladı!

Yönetmen Reinaldo Marcus Green, King Richard filmi için gerçekleştirilen özel bir röportaj sırasında bir Bob Marley biyografisini yöneteceğini doğruladı.

Yönetmen, biyografik filmin sadece gerçek olmadığını, ikonik reggae şarkıcısı ve politik aktivistin hayatını yansıtmak için doğru açıyı aradığını söyledi.

Reggae'nin öncülerinden Marley, müzikal yetenekleriyle dünyayı büyüledi ve Jamaika kültürünün yayılmasına yardımcı oldu. Marley ayrıca, müziğini siyasi ideallerini yaymak için sıklıkla kullanan demokratik sosyal reformlara açık sözlü desteğiyle de biliniyordu. 



Bob Marley biyografisinin gelişimi hakkında soru sorulduğunda Green, şu anda Zach Baylin (Kral Richard) ile birlikte bir senaryo üzerinde çalıştığını ve Bob Marley'nin büyük oğlu Ziggy Marley'nin projeyi hazırlayıp projeyi gözden geçirdiğini söyledi. Green, “Ziggy Marley, doğru film için irtibat noktam ve projede yapımcı. Yani tam gaz ilerliyoruz. Yazmama yardım etmesi için Zach Baylin'i getirdim, bu da ekibimizi tekrar bir araya getirmek demek ve bu harika. Umarım çok yakında bir senaryomuz olur. Bunun için gerçekten heyecanlıyım.” açıklamasını yaptı.

Green, Bob Marley and the Wailers'ın dokuzuncu stüdyo albümüne atıfta bulunarak, “Filmimiz '76'da başlıyor ve aslında 'Exodus'un yapımıyla ilgili” diyor. “Exodus”, Bob Marley'nin bir suikast girişiminden sağ kurtulup Jamaika'dan ayrılıp Londra'ya sürgün edilmesinden sonra grup tarafından kaydedilen albüm. Bu, Bob Marley'nin hayatına bakmak için gerçekten mükemmel bir pencere gibi görünüyor.

Müzik Marley'nin mirasının önemli bir parçası olduğundan, onun ikonik şarkılarından bazıları olmadan harika bir biyografik film yapılamaz. Biyografinin müzik haklarına sahip olup olmadığı sorulduğunda Green, müzik üzerinde haklarının olduğunu bazı şarkıları filmde göreceğimizi söyledi.

Kübra Karasu