sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 05 Ağustos 2022

Bob Marley Filminde Eşi Rita'yı Kimin Canlandıracağı Belli Oldu!

İsimsiz Bob Marley biyografi filminde, Lashana Lynch'in Marley'nin eşi Rita'yı canlandıracağı açıklandı.

Son olarak No Time to Die'da karşımıza çıkan Lashana Lynch, yeni biyografi filminde Bob Marley'nin eşi Rita Marley'i canlandıracak. Rita'yı canlandıracak oyuncunun Jamaika asıllı biri olması isteniyordu. Ailesi Jamaika'dan gelen ve İngiltere'de yaşayan Lynch, Bob Marley olarak rol alması için aday gösterilen Kingsley Ben-Adir ile okuma provası da gerçekleştirdi. İkilinin kimyasının da oldukça uyumlu olduğu söyleniyor. Şuanda 76 yaşında olan Rita Marley de Marley ailesinin diğer üyeleriyle birlikte Lynch'in oyuncu seçimine onay verdi.



Efsanevi reggae şarkıcısı Bob Marley'in hayatını anlatacak isimsiz filmin yönetmenliğini King Richard'ı da yöneten Reinaldo Marcus Green yapacak. Filmin senaryosu, ünlü senarist Terence Winter'ın yanı sıra Frank E. Flowers ve Zach Baylin tarafından kaleme alındı. Rita, Ziggy ve Cedella Marley, Robert Teitel ile birlikte filmde yapımcısı olarak görev yapıyor. 

Kendisi de bir şarkıcı olan Rita ve Bob Marley, The Wailers için şarkı söylerken tanıştılar. Bob Marley, Rita Marley'nin üyesi olduğu bir grup olan The Soulettes'e akıl hocalığı yapmaya başladığında ikili de bir ilişkiye başladı. Film Bob Marley'nin hikayesini anlatacak ancak Rita Marley ile olan ilişkisine de odaklanması bekleniyor.

Bob Marley biyografi filmi 12 Ocak 2024'te sinemalarda.

Kübra Karasu