sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 16 Kasım 2022

Büyük Beğeni Toplayan Korku Filmi "Smile"dan Silinen Bir Sahne Yayınlandı!

Collider, Paramount imzalı korku filmi Smile'ın silinmiş bir sahnesini izleyiciyle buluşturdu.

Smile filminde, bir hastasıyla yaşadığı tuhaf ve korkunç deneyim psikiyatrist Dr. Rose Cotter'ı çok daha kötü bir şeyle karşı karşıya bırakmıştı. Film, ilk iki haftasında gişede en üst sıralarda yer alarak Paramount için heyecan verici bir başarı oldu. Ayrıca sinemalarda ve küresel gişede 100 milyon doların üzerinde hasılat elde etti. Bununla birlikte silinen sahne, filme hakim olan ürkütücü sırıtışlara odaklanmak yerine, Rose ve Joel (Kyle Gallner) arasındaki ilişkiyi ve onu filmin travmatik olayları boyunca rahatlatırken gösteriyor.

Sahne, Joel'i kontrol edip ihtiyacı olan her şeyi alacağına söz verdiğinde, Joel'in arabasının yolcu koltuğunda kayıtsız bir şekilde duran Rose ile başlar. Akıldan çıkmayan olayların onu ne kadar ağırlaştırdığı ve onunla Joel arasındaki sessizliğin sağır edici olduğu açık. Bu sessizlik, sonunda emniyet kemerini çözüp Joel'e sarıldığında, Joel'in ona her şeyin yoluna gireceğine dair güvence verdiğinde bozulur. Daha sakin bir şey için korkulardan vazgeçerek, her ikisinin de acılı bakışları, her şeyin nasıl sona ereceği konusunda derin bir endişe ilettiği için, filmin daha insani unsurlarını sergiliyor.

Smile, kısmen travma hakkında bir film. Hikaye boyunca Rose, hastasının kendini öldürdüğünü görmenin dehşeti ve ardından gelen vizyonlarla değil, aynı zamanda çocukluğunun köklü travmasıyla da uğraşır. Hayatta kalma çabalarında geçmişiyle yüzleşmek zorunda kalır ve bu süreçte tacizci annesinin anılarını yeniden yaşar.

Smile, Paramount için filmi hem yazan hem de yöneten Parker Finn'in ilk uzun metrajlı filmi. Finn bu fikri aslen kendi kısa filmi Laura Hasn't Slept aracılığıyla psikiyatristi ile korkunç tekrar eden rüyalarını tartışan bir kadını merkeze alarak tasarladı. Bacon ve Gallner dışında filmde Jessie T. Usher, Robert Morgan, Kal Penn, Judy Reyes ve Gillian Zinser rol alıyor. Ayrıca filmde, Finn'in orijinal kısa filminden Laura rolünü yeniden canlandıran Caitlin Stasey de var.

Silinen Sahne


Kübra Karasu