sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 28 Nisan 2022

Çekimleri Başlayan "Hızlı ve Öfkeli 10"un Yönetmeni Projeden Ayrıldı mı?

The Fast Saga Twitter hesabı geçtiğimiz gün hayranları şok eden yeni bir duyuru yayınladı.

The Fast Saga, Fast & Furious ailesinin bir üyesinin artık bizimle yolculuk etmeyeceğini belirten resmi bir duyuru yayınladı. Seride beş filmin yönetmenliğini yapan Justin Lin, Fast X'in (Hızlı ve Öfkeli 10) yönetmenliğinden istifa etti.

Aktör Vin Diesel geçtiğimiz hafta çekimlerin başladığını duyurmuştu. Bu yüzden kimse yönetmen Lin'in projeden ayrılmasını beklemiyordu.

Yönetmen 'zor bir karar' olarak tanımladığı olayı, “Universal'ın desteğiyle projede yapımcı olarak kalırken, Fast X'in yönetmeni olarak geri adım atma konusunda zor bir karar verdim. 10 yıl ve beş film boyunca en iyi oyuncuları, en iyi dublörleri ve en iyi araba kovalamacalarını çekmeyi başardık. Kişisel bir not olarak, Asyalı göçmenlerin çocuğu olarak, sinema tarihindeki en çeşitli seriyi oluşturmaya yardım etmekten gurur duyuyorum. Muhteşem oyuncu kadrosuna, ekibe ve stüdyoya destekleri ve beni FAST ailesine kabul ettikleri için sonsuza dek minnettar olacağım.” sözleriyle açıkladı.

Açıklandığı gibi Hızlı ve Öfkeli serisi iki film ile final yapacak. Justin Lin'in sadece Fast X'i değil sonraki filmi de yönetmesi için anlaşıldığı düşünüldüğünde, bu ayrılık herkes için kafa karıştırıcı. Yönetmenin ayrılışı hikayenin tonunda da önemli değişikliklere yol açacaktır.

Fast X'te Vin Diesel'e; Jason Momoa, Brie Larson ve Charlize Theron'un yanı sıra geri dönen ana oyuncular Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Chris "Ludacris" Bridges, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster ve Sung Kang eşlik edecek. 

Fast X'in 19 Mayıs 2023'te vizyona girmesi planlanıyor.

Yönetmenin Açıklaması

Kübra Karasu