sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Röportaj 20 Mayıs 2020

Cem Cücenoğlu ''Poyraz Karayel Hayatımın Dönüm Noktası Oldu''

Poyraz Karayel, Ertuğrul 1890, Deli Yürek, Yazı Tura, Dürüyenin Güğümleri gibi dizi ve filmlerden tanıdığımız Oyuncu Cem Cücenoğlu ile sohbet ettik.


Kariyerinizde birçok dizi ve filmde rol aldınız. Oyunculuk kariyerinize Deli Yürek dizisinde Şeyhmus karakteri ile başladınız. Bu mesleği seçmenizdeki nedeniniz neydi? İlk ilginiz ne zaman başladı?  Bu mesleği seçmemdeki en önemli faktör, Tiyatro yazarı, rahmetli amcam Tuncer Cücenoğlu’dur. Küçük yaşlarımda onun oyunlarını izleyerek büyüdüm. Ve içimde filizlenen dallar bu sayede yeşermeye başladı. Nitekim ilk profesyonel oyunum, kendisinin yazdığı BOYACI adlı oyun du. Kendisi daha sonra beni Osman Sınav’la tanıştırdı. Bu tanışma ile televizyon ve sinema dünyasına adım atmış oldum. 
Bu mesleği bırakmayı hiç düşündünüz mü? Sizin için ne ifade ediyor? Bu mesleği bırakmayı asla düşünmedim. Çok severek ve keyif alarak yapıyorum. Herkesin sevdiği işi yapabilmesidir dileğim.
 En sevdiğiniz yerli ve yabancı film hangileri? En sevdiğim yerli film Tosun Paşa, yabancı film ise Yeşil Yol.
 Son zamanlarda neler yapıyorsunuz vaktinizi nasıl geçiriyorsunuz? Gelecek dönemlerde sizin adınıza gelen projeler var mı? Malum olduğu üzere salgın dolayısıyla evdeyim. Instagram canlı yayınları dışında gelen bir teklif yok şu an...
Oyunculuk hayatınızda unutamadığınız bir anınız var mı bizimle paylaşır mısınız? 2014 senesinde Ertuğrul 1890 filminin çekimleri için Japonya’ya gitmiştim. Muhteşem bir deneyimdi benim için. Ama en etkilendiğim olay, bütün çekimler boyunca sadece bir   kere kayıt durdu. Ve planı tekrar çektik. Sebebi ise, Pasifik Okyanusu’nda bir sandaldan, kıyıdaki Japon oyunculara selam durduğumuz bir sahneydi. Suyun üzerinde malum dalgada dolayı yön değiştirince, focus puller neti kaçırmış. 
Oyunculuğun güzel ve zevkli tarafları var elbet. Ancak bu mesleğin zorlukları neler? Oyuncu olmak isteyenler kendilerini nasıl hazırlamalı? Önce okumak. Araştırmak. Bu işi bilen üstadlardan fikir almak. “Sen yeteneklisin ve bu işi yapmalısın” derlerse asıl zorluklar ondan sonra başlıyor. Acı, kan, gözyaşı Rahmetli Altan Erbulak’ın Oyunculuk zor mu kolay mı? Sorusuna verdiği cevap aslında her şeyi özetliyor. “Çok Kolay! İlk 35 yıldan sonra tabi”  Hazırlık aşamasında çok iyi donanım kazanılması gerekiyor. Çok okumak, çok izlemek, çok düşünmek ilk adımlar. 
 Oyunculuk dışında başka hangi alanlara ilginiz var?  Oyunculuk dışında tabi ki müzik.1999 da MSM Batı Müziği Bölümünden mezun oldum. Bir miktar piyano çalıp, bir miktar şarkı söyleyebiliyorum. Ayrıca hobi olarak, Home Audio ve Home Theatre merakım var. Audiophileler ım. Ses sistemlerine karşı büyük ilgim var. 
 Oynadığınız dizi ve filmler için bir sıralama yaparsak sizde en çok etki bırakanlarda ilk üçe hangi dizi ve filmler girer? Dizi ve Sinema olarak ayırmak istiyorum bu soruyu. Beni en çok etkileyen diziler, tabi ki birinci sırada Deli Yürek. Çünkü ilk TV dizim. İkinci ama, hayatımın dönüm noktası olan iş Poyraz Karayel dizisi. Üçüncü dizi ise Dürüyenin Güğümleri.  Sinema filmlerine gelirsek, birinci sırada Yazı Tura, ikinci sırada Ertuğrul 1890,ve üçüncü sırada Poyraz Karayel, Küresel Sermaye var.
 Son olarak sizi sevenlere ve SinemaPort okuyucularına neler söylemek istersiniz? Öncelikle keyifli bir röportaj oldu. Bunun için teşekkür ederim.Öncelikle tüm dünyaya önce sağlık diliyorum. Dostlarımız ve bizi sevenlere söylemek istediğim şey bol okuyup araştırmalarını, sadece sosyal medyadan değil, tiyatrolarımıza, konserlerimize de ilgi göstererek bize destek olmalarını diliyorum. Ve hayvanları sevmelerin de çok istiyorum.
 Röportaj : Mehmet Ali Kıcım - SinemaPort