sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 02 Haziran 2022

Chris Hemsworth Duyurdu: "Mad Max: Fury Road"ın Öncesini Konu Alacak "Furiosa"ın Çekimleri Başladı!

Chris Hemsworth, Mad Max: Fury Road filmi Furiosa'nın çekimlerinin başladığını Twitter'dan duyurdu.

Pandemi nedeniyle çekimlerde gecikme yaşanmasının ardından Furiosa'nın vizyon tarihi, Haziran 2023'ten Mayıs 2024'e ertelenmişti. O zamandan beri de film ile ilgili yeni duyuru yayınlanmamıştı. Bu süreçte filmin yıldızlarla dolu kadrosu, diğer filmlerini çekmekle meşguldü. 

Furiosa'nın başrollerinden Chris Hemsworth, Twitter hesabından yayınladığı fotoğraf ile filmin çekimlerinin başladığını duyurdu. Yönetmen George Miller'ın ve filmin adının yer aldığı klaketin arkasında Mad Max atmosferine uygun bir çölün yer aldığı göze çarpıyor. Önceki Mad Max filmlerinin dördünde de çalışan Miller, acımasız Imperator Furiosa'nın başlangıç ​​hikayesini konu alacak filmin senaryosunu da Nico Lathouris ile birlikte kaleme aldı.


Oscar ödüllü Charlize Theron'un oynadığı Imperator Furiosa'yı en son Mad Max: Fury Road'da izlemiştik. Yeni filmde genç Furiosa'yı ise Altın Küre ödüllü Anya Taylor-Joy canlandıracak. 2015'te The Witch filminde Thomasin rolüyle çıkış yapan Taylor-Joy, kısa sürede birçok farklı rolde karşımıza çıktı.



Genç oyuncu en son, Alexander Skarsgård ile Viking destanı The Northman'da yer aldı. Ondan önce ise sevilen korku filmi Last Night in Soho'da karşımıza çıkmıştı. Diğer projeleri arasında The Queen's Gambit, Emma, ​​The New Mutants ve Peaky Blinders yer alıyor. Ayrıca, Ralph Fiennes'in karşısında rol aldığı yaklaşan bir korku filmi The Menu de var.

Taylor-Joy ve Hemsworth ile birlikte duyurulan diğer oyuncular arasında ise Tom Burke, Rictus Erectus rolünü yeniden canlandıran Nathan Jones ve yine Fury Road'dan dönen Angus Sampson yer alıyor.

Furiosa, 24 Mayıs 2024'te sinemalarda!

Kübra Karasu