sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 13 Mart 2023

"Çığlık 6" Küresel Gişede 67 Milyon Dolarlık Açılışla Serinin Rekorunu Kırdı!

Scream VI, sinemalardaki ilk haftasonunda dünya çapında 67,1 milyon dolarla giriş yaptı.

Üretimi 33 milyon dolara mal olduğu bildirilen ve başlangıçta dünya çapında yaklaşık 50 milyon dolar kazanması öngörülen korku filmi için bu mükemmel bir sonuç. Rekor yirmi yılı aşkın bir süre önce 2000 yılında vizyona giren Scream 3'e aitti.

Filmin en büyük uluslararası bölgesi İngiltere (3,6 milyon dolar), ardından Fransa (3,5 milyon dolar), Meksika (2 milyon dolar), Avustralya (2 milyon dolar) ve Brezilya (1,8 milyon dolar) geliyor. Scream VI, bu bölgelerin her birinde beşinci filmi de önemli ölçüde geride bırakıyor.



Geçen yıl vizyona giren beşinci Scream filmi, dünya çapındaki satışını 137 milyon dolarla noktalamıştı. İlk Scream 1996'da dünya çapında 173 milyon dolar, bir yıl sonra Scream 2 dünya çapında 172 milyon dolar, Scream 3 dünya çapında 161 milyon dolar ve Scream 4 de dünya çapında 97 milyon dolar kazanmıştı. 

Scream VI, ilk kez kurgusal Woodsboro kasabasının dışına çıkıyor ve son filmden sağ kurtulanları, Ghostface katilinin bir kez daha musallat olduğu New York City'ye götürüyor. Filmin başrollerinde Jenna Ortega, Melissa Barrera, Jasmin Savoy Brown, Jack Champion, Henry Czerny, Mason Gooding, Roger L. Jackson, Liana Liberato, Dermot Mulroney, Devyn Nekoda, Tony Revolori, Josh Segarra, Samara Weaving, Hayden Panettiere ve Courteney Cox yer alıyor.

Çığlık 6 şimdi sinemalarda!

Kübra Karasu