sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 15 Temmuz 2022

Cinsel Tacizle Suçlanan Kevin Spacey, Cengiz Han Filminden Atıldı!

Kendisine yöneltilen cinsel saldırı suçlamalarıyla yargılanan Kevin Spacey, tarihi drama 1242: Gateway to the West'in başrolünden atıldı.

Variety'nin haberine göre yargılanma süreci devam eden Kevin Spacey, Cengiz Han'ı konu alacak 1242: Gateway to the West filminin kadrosundan çıkarıldı. Oscar ödüllü aktör Kevin Spacey, hakkındaki cinsel taciz suçlamalarından gelecek yıl yargılanacak. Londra'daki ceza mahkemesi dün, Amerikalı oyuncunun tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

Kevin Spacey'nin kadrodan çıkarıldığını filmin yapımcısı Bill Chamberlain doğruladı. Ayrıca bu Spacey'nin ilk kez kadrodan çıkarılışı da değil. 2017'de benzer iddiaların ardından Netflix siyasi dizisi House of Cards'taki Frank Underwood rolünü de kaybetmişti. Şu anda yapımcıların başrollerini koruduğu Peter Five Eight ile oyunculuğa geri dönmeyi planlıyor.



Kevin Spacey, birden fazla erkek tarafından cinsel tacizle suçlanıyor. Perşembe günü Old Bailey ceza mahkemesine çıktı ve şu anda karşı karşıya olduğu beş cinsel saldırı suçlamasının hepsinde suçsuz olduğunu iddia etti. Duruşma gelecek yıl 6 Haziran'ında başlayacak. Ancak bu yıl Spacey, aktör Anthony Rapp tarafından New York'ta açılan bir hukuk davasıyla karşı karşıya gelecek. Rapp, Spacey'yi 2017'de alenen suçlayan ilk kişiydi ve dava Ekim'de görülecek. İngiliz yayıncı kanalı Channel 4, oyuncunun yükselişini, düşüşünü ve mevcut yasal savaşlarını takip edecek Spacey Unmasked adlı bir belgesel dizisi sipariş etti.

1242: Gateway to the West, Spacey olmadan devam edecek. Chamberlain filmin yapımcılığını yaparken, Péter Soós yönetecek. Film için iki aylık bir çekim 17 Ekim'de başlayacak.

Kübra Karasu