sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 13 Mayıs 2022

"Clybourne Park"ın Kadrosuna Yıldız İsimler Eklendi: Sarah Paulson, Anthony Mackie, Martin Freeman...

Deadline, Tony Ödüllü oyun Clybourne Park'ın film uyarlamasının kadrosuna Sarah Paulson, Anthony Mackie, Martin Freeman ve Uzo Aduba gibi yıldızların katıldığını duyurdu.

Clybourne Park oyunu Bruce Norris'e Tony, Olivier ve Pulitzer ödüllerini kazandırmıştı. Oyun, 1959'da ve 2009'da Chicago banliyösünün sakinlerini konu alıyor.

Hikayenin 1959 set bölümü, Clybourne Park'ın beyaz mahallesindeki evlerini siyah bir aileye satmayı planlayan bir çifte odaklanıyor ve beyaz komşuları çifti vazgeçirmeye çalışır. Hikayenin 2009 set bölümü ise aynı evin tekrar satılık olmasını konu alıyor ancak şimdi de Clybourne Park soylulaşmaya başlayan siyahilerin hakim olduğu bir mahalle haline gelmiştir. 



Film, ilk uzun metrajlı yönetmenliğini yapacak olan Pam MacKinnon tarafından yönetilecek. MacKinnon, "Who's Afraid of Virginia Woolf" oyununun 2012'de yeniden canlandırılmasını yönettiği için Tony ödülü kazanmıştı. Clybourne Park'ın yapımcılığını Simon Friend ve Kevin Loader üstleniyor. Her iki yapımcı da daha önce sahneden sinemaya uyarlamalar üretmişti.

Clybourne Park'ın sonbaharda hem İngiltere'de hem de ABD'de çekimlere başlanması planlanıyor.

Kübra Karasu