sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 05 Mayıs 2020

Coşkun Yılmaz: ''Yapımcıların 'Nereye takılırsak ne ceza alırız?' Korkusundan Kurtulması Gerek ''

Vakfın Instagram hesabında yayınlanan "İçinden Sinema Geçen Sohbetler" başlıklı etkinlikte TÜRSAK Vakfı Başkanı Elif Dağdeviren'in sorularını cevaplayan Yılmaz, İstanbul tarihi üzerine uzun süredir çalışmaları olduğunu ve yaklaşık 150 ciltlik yayınları bulunduğunu söyledi. Ayrıca Coşkun Yılmaz şu sözlerinin altını çizdi:

"Biz yeni bir yaklaşımı ve yeni bir anlayışı hakim kılmak zorundayız. Salgından önce sektörün temsilcileriyle bir araya gelelim diye konuşmuştuk. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde doğrudan yapımcıların arayabileceği özel bir telefon hattı da almıştık. Bakan Bey'in yurt dışından davet ettiği aktörler ve yapımcılar var.

İstanbul, Türk sineması ve dünya sinemasında sadece şehrimizi değil, memleketimizi ve medeniyetimizi de anlatacağımız en önemli merkezdir. Bu merkezin anlatılması, yönetmen ve yapımcıların 'Nereye takılırsak ne ceza alırız?' korkusundan kurtulması ve şehrin sokaklarında, caddelerinde, meydanlarında bu şehrin güzelliğini en iyi şekilde yansıtabilecek sahneleri çekmeleriyle doğrudan ilgilidir. Bununla ilgili altyapı çalışmalarımız sürüyor."