sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 22 Mart 2023

Damon Lindelof ve Justin Britt-Gibson Gizli "Star Wars" Filminden Ayrıldı!

Deadline, Beyond the Line'ın senaristleri Damon Lindelof ve Justin Britt-Gibson'ın adsız Star Wars filmlerinden ayrıldığına dair haberi doğruladı.

Sharmeen Obaid-Chinoy'un yöneteceği proje Lucasfilm'de geliştiriliyor. Filmin resmi olarak Nisan ayındaki Star Wars Kutlaması sırasında duyurulacağı biliniyor. Ayrıntıları gizlenen filmin konusu hakkında neredeyse hiçbir bilgi paylaşılmadı ancak projenin Lucasfilm için büyük bir nedenden dolayı inanılmaz derecede önemli olduğu konuşuluyor.

Filmin Star Wars: The Rise of Skywalker'dan sonra geçeceği ve devam filmi üçlemesinden karakterlerin yer alacağı söylense de herhangi bir doğrulanmış bilgi yer almıyor. Haber doğruysa, bu yeni filmlerdeki karakterlerin seriye ilk kez geri döneceği anlamına geliyor. Ayrıca filmin sinemalarda gösterime girecek bir sonraki uzun metrajlı Star Wars projesi olacağı da konuşuluyor.



Star Wars evreni son dönemde çalkantılı süreçlerden geçiyor çünkü bu haber son dönemin ilk kötü haberi değil. Stars Wars, son zamanlarda önemli yaratıcı düşüşlerle karşı karşıya kaldı. Marvel Studios başkanı Kevin Feige'in Doctor Strange and the Multiverse of Madness'tan Michael Waldron tarafından yazılan gizemli Star Wars projesinin iptal edildiğini bildirildi. Ayrıca Patty Jenkins'in önceden duyurulan filmi süresiz olarak rafa kaldırıldı.

Bütün iptallerin nedenleri belirsizliğini koruyor, ancak film yapımcılarının ya da yönetmenlerin Lucasfilm ile yollarını ayırması son dönemde daha yaygın hale geldi. Bununla birlikte görünüşe göre stüdyo, Lindelof ve Britt-Gibson'ın yokluğuna rağmen Obaid-Chinoy'un filmini yapmaya kararlı.

Kübra Karasu