sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 20 Eylül 2021

"Demir Kadın Neslican"ın Aramızdan Ayrılışının 2. Yılı

Kansere karşı verdiği mücadeleyle herkesin sevgisini kazanan ve kısa sürede birçok insana umut olan Neslican Tay, ikinci ölüm yıldönümünde anılıyor.



Neslican Tay, genç yaşında kanseri defalarca yenerek herkese inanmanın ne kadar önemli olduğunu öğretmişti. Kansere 4. kez yakalandığını açıkladığında ise, ''Kaybedersem bile savaşarak kaybedeceğim.'' cümlesiyle savaşından asla vazgeçmeyeceğini açıklamıştı. 20 Eylül 2019'da aramızdan ayrıldığında ise, bu defa herkesi derin bir üzüntüye boğmuştu. 

Kanserle Savaşı Film Oluyor...

Mücadelesiyle hafızalara kazınan Neslican Tay’ın hayatı ise sinema filmiyle ölümsüzleştirilecek. BKS Yapım imzasını taşıyan filmde Neslican Tay'a Naz Çağla Irmak hayat verecek. Irmak, rolü için saçlarını kazıtmasının ardından, "Neslican’ın ilham veren öyküsünü en gerçekçi haliyle beyazperdeye taşımayı hedefliyorum." açıklamasını yapmıştı.



Demir Kadın Neslican filminde Naz Çağla Irmak'a İlker Aksum, Mesut Akusta, Deniz Uğur, Meral Çetinkaya, Zeynep Elçin, Özge Sezince Varley ve Sedef Şahin gibi sevilen isimler eşlik edecek. BKS Yapım’ın yapımcılığını üstlendiği filmin yönetmen koltuğunda Özgür Bakar otururken, senaryosunu Nalan Merter Savaş kaleme aldı.

Demir Kadın Neslican filmi 7 Ocak'ta sinemalarda izleyiciyle buluşacak.

Demir Kadın Neslican Film Teaser'ı



Kübra Karasu