sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 01 Ağustos 2022

"Demir Kadın: Neslican"ın Vizyon Tarihi Belli Oldu!

Mücadelesiyle hafızalara kazınan Neslican Tay’ın hayatı sinema filmiyle ölümsüzleştiriliyor.

Verdiği savaşla binlerce kişiye örnek olan Neslican Tay’ın hayatını konu alan Demir Kadın Neslican filminin çekimleri geçtiğimiz yıl gerçekleşmişti.

Merakla beklenen Demir Kadın Neslican filminin vizyon tarihi de belli oldu. Filmin 27 Ocak 2023'te sinemalarda izleyiciyle buluşması bekleniyor. Filmde Neslican Tay'a Naz Çağla Irmak hayat verdi. Irmak, rolü için saçlarını kazıtmasının ardından, "Neslican’ın ilham veren öyküsünü en gerçekçi haliyle beyazperdeye taşımayı hedefliyorum." açıklamasını yapmıştı.



Demir Kadın Neslican filminde Irmak'a İlker Aksum, Mesut Akusta, Deniz Uğur, Meral Çetinkaya, Zeynep Elçin, Özge Sezince Varley ve Sedef Şahin gibi sevilen isimler eşlik etti. Demir Kadın filminin senaryosunu ise Nalan Merter Savaş kaleme aldı.

Neslican Tay, genç yaşında kanseri defalarca yenerek herkese inanmanın ne kadar önemli olduğunu öğretmişti. Kansere 4. kez yakalandığını açıkladığında ise, ''Kaybedersem bile savaşarak kaybedeceğim.'' cümlesiyle savaşından asla vazgeçmeyeceğini açıklamıştı. 20 Eylül 2019'da aramızdan ayrıldığında ise bu kez herkesi derin bir üzüntüye boğdu. 

Demir Kadın Neslican, 27 Ocak 2023'te sinemalarda!

Kübra Karasu