sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 20 Temmuz 2022

Disney'in "The Graveyard Book" Uyarlamasının Yönetmeni Belli Oldu!

On yıldan fazla bir süredir geliştirilen The Graveyard Book'un film uyarlaması için çalışmalar hızlandı.

Deadline'ın haberine göre Marc Forster, Neil Gaiman'ın ödüllü çocuk romanının uyarlamasını yönetmek için anlaştı. Filmin senaryosu; Mary Poppins Returns, The Little Mermaid, The School for Good and Evil gibi yapımları kaleme alan David Magee tarafından yazılacak.

Marc Forster, sevilen çocuk edebiyatı hikayelerini daha önce de filme uyarlamıştı. 2004'te Johnny Depp'in oynadığı Finding Neverland'ı yönetti. 2018'de ise Christopher Robin için Disney ile birlikte çalışmıştı ve Ewan McGregor başrollü Winnie the Pooh hikayelerinin canlı aksiyon uyarlamasını yönetmişti. Diğer büyük projeler arasında Stranger Than Fiction, World War Z ve James Bond filmi Quantum of Solace yer alıyor. 



Rudyard Kipling'in The Jungle Book'undan esinlenilen The Graveyard Book, anne babasının ölümünün ardından bir mezarlıkta hayaletler tarafından büyütülen Bod adlı Mowgli tipi bir karakteri takip ediyor. 2009 yılında çıktığında, çocuk edebiyatına verilen en büyük ödüllerden biri olan Newberry Madalyası da dahil olmak üzere birçok ödül kazandı. 

The Graveyard Book'un vizyon tarihi henüz açıklanmadı.

Kübra Karasu