sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 24 Nisan 2022

‘’Doctor Strange in the Multiverse of Madness’’, Eşcinsel Karakter Nedeniyle Suudi Arabistan'da Yasaklandı!

Önümüzdeki haftalarda vizyona girecek olan ve Marvel hayranlarının sabırsızlıkla beklediği Doctor Strange in the Multiverse of Madness'ın Suudi Arabistan'da yasaklandığı açıklandı. Açıklamalarda bu karara sebep olarak filmde bir eşcinsel karakterin yer alması gösterildi.

Variety tarafından paylaşılan habere göre Suudi Arabistan, Doctor Strange in the Multiverse of Madness filmine yasak getirdi. Edinilen bilgilerde bu kararın, filmde yer alacak olan eşcinsel bir karakter sebebiyle alındığı aktarıldı. Bu karakter kim diye soracak olursanız; evrene yeni dahil olacak olan America Chavez isimli bir süper kahraman. Xochtil Gomez tarafından canlandırılacak olan bu karakterin, tıpkı çizgi romanlarda olduğu gibi filmde de eşcinsel olduğu belirtiliyor.



Yapılan açıklamalarda, Suudi Arabistanlı yetkililerin Disney’den bu karakter ile ilgili filmde değişikler yapmasını istediği; ancak dev şirketin bunu onaylamadığı aktarıldı. Bunun ardından da ülkede 5 Mayıs’ta vizyona girecek olan filmin gösterimine izin verilmeyeceği ifade edildi. Ayrıca Kuveyt ve Katar gibi bazı diğer Arap körfez ülkelerinden de benzer kararların çıktığı gelen haberler arasında yer aldı.



Bu tarz bir karar Suudi Arabistan tarafından ilk kez alınmıyor. Ülke, daha önce de bir başka Marvel filmi olan ‘Eternals’a aynı cinsiyetten iki kişinin öpüştüğü gerekçesiyle sansür getirmişti. Bunun yanı sıra birçok ödüle layık görülen ‘West Side Story’ isimli bir başka filme de trans bir karakter bulundurduğu gerekçesiyle yasak getirilmişti.

Mert Altun.