sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 15 Temmuz 2022

"Dune: Part 2"nin Kadrosuna Souheila Yacoub Katıldı!

Souheila Yacoub, Frank Herbert tarafından yazılan orijinal kitabın ikinci yarısından uyarlanacak olan Warner Bros. ve Legendary imzalı Dune: Part Two'un kadrosuna dahil oldu.

Deadline Souheila Yacoub'un, Dune: Part Two'da bir Fremen lideri olan Shishakli rolüyle karşımıza çıkacağını açıkladı. Yacoub filmde yakın zamanda duyurulan Florence Pugh, Christopher Walken ve Austin Butler'a katıldı. Yacoub ve seriye yeni eklenen isimler ilk filmde karşımıza çıkan Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Zendaya ve Josh Brolin ile birlikte rol alacak.



Dune: Part Two'un yönetmeni Denis Villeneuve, senaryoyu Jon Spaihts ile birlikte kaleme aldı. Filmin çekimlerinin bu yılın sonbaharında başlaması bekleniyor. Villeneuve, Mary Parent, Cale Boyter, Tanya Lapointe ve Patrick McCormick ile birlikte filmin yapımcılığını da üstleniyor. Yönetici yapımcılar arasında Josh Grode, Herbert W. Gains, Brian Herbert, Byron Merritt, Kim Herbert, Thomas Tull, Spaihts, Richard P. Rubinstein ve John Harrison yer alıyor. Kevin J. Anderson aynı zamanda yaratıcı danışman olarak da görev yapıyor.

İlk film, En İyi Film dahil 10 dalda Oscar'a aday olmuş ve altı ödülü kazanmıştı. Dune: Part 2, 20 Ekim 2023'te vizyona girecek. 

Kübra Karasu