sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 04 Temmuz 2022

"Dune: Part Two"un Çekimleri Bu Ay İtalya'da Başlıyor!

2021'de vizyona giren Dune, ortalığı kasıp kavurmuştu. Deadline, Frank Herbert tarafından yazılan orijinal kitabın ikinci yarısına dayanacak olan ikinci filmin çekimlerinin bu ay içinde İtalya'da başlayacağını açıkladı.

Dune: Part Two önümüzdeki yıl vizyona girecek, filmin ön çekimleri İtalya, Altivole'de başlayacak ve çekimler Carlo Scarpa tarafından tasarlanan Brion Tomb'da gerçekleşecek. Filmin oyuncu kadrosuyla ilk prodüksiyon 21 Temmuz'da Macaristan'ın Budapeşte kentinde başlayacak. Denis Villeneuve yeniden filmin yönetmen koltuğunda oturacak.



Dune: Part Two'da ilk filmde karşımıza çıkan Paul Atriedes rolünde Timothée Chalamet, Chani rolünde Zendaya, Lady Jessica rolünde Rebecca Ferguson, Stilgar rolünde Javier Bardem ve Baron Vladimir Harkonnen rolünde Stellan Skarsgård gibi isimler yeniden izleyiciyle buluşacak. Geri dönen oyuncu kadrosunun yanı sıra, devam filminde Padishah Emperor Shaddam IV olarak Christopher Walken ve Lady Margot olarak Léa Seydoux da yer alacak. Ayrıca, yakın zamanda Elvis'te rol alan Austin Butler'ın, Prenses Irulan Corrino olarak Florence Pugh ise Feyd-Rautha olarak oynamak için görüşmelerde.

Ekim 2021'de vizyona giren Dune, dünya çapında gişede 401,8 milyon dolar hasılat elde ederek bir finansal başarı elde etti. Filmin altı Akademi Ödülü ve beş BAFTA ödülü de dahil olmak üzere birçok ödül toplamıştı.

Dune: Part Two, 17 Kasım 2023'te sinemalarda!

Kübra Karasu