sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 29 Ağustos 2022

"Elvis" Küresel Gişede 276 Milyon Doları Aştı!

Baz Luhrmann'ın yönettiği Elvis Presley biyografisi Elvis, gişede 276 milyon dolar hasılatı aşmayı başardı.

Geçtiğimiz hafta sonu Elvis, denizaşırı 64 pazardan 1,9 milyon dolar daha kazanarak filmin dünya çapındaki hasılatını 276,7 milyon dolara çıkardı. Haziran ayında vizyona giren Elvis, Warner Bros. için büyük bir başarı elde etti. Dünya çapındaki toplamıyla Elvis, şu anda Uncharted (401 milyon $) ve The Bad Guys (245 milyon $) arasında kalarak yılın en çok hasılat yapan 11. filmi oldu. Film yerel gişede ise ₺2.781.752 hasılat elde etti.

Yönetmen Baz Luhrmann aktör olduğu seksenlere uzanan uzun bir Hollywood kariyerine sahip ve en son yönetmenlik işi Elvis, en büyük başarılarından biri. Elvis, Luhrmann'ın The Great Gatsby'den sonraki ilk filmi. Leonardo DiCaprio başrollü 2013 yapımı The Great Gatsby, hem izleyicilerden hem de eleştirmenlerden tam not almıştı.



Müzikal biyografik filmlerin sayısı son yıllarda oldukça artmış durumda. Türkiye'de de Bergen, Müslüm Gürses gibi sevilen isimlerin filmleri yapıldı. Bu yıl Bergen, Türkiye'de gişe rekorları kırarak büyük bir beğeni toplamayı başardı.

Film, Elvis Presley'in hikayesini menajeri Tom Parker'ın gözünden anlatıyor ve Presley ve Parker'ın ilişkisiyle beraber Presley'nin kariyerine bir yolculuğa çıkarıyor. Filmde Austin Butler, Tom Hanks, Olivia DeJonge, Helen Thompson ve Richard Roxburgh gibi sevilen isimler rol alıyor.

Elvis, şimdi sinemalarda!

Fragman


Kübra Karasu