sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 15 Aralık 2022

"Everything Everywhere All at Once" Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri'nde 14 Dalda Aday Oldu!

28th Critics Choice Awards (28. Eleştirmenlerin Seçimi Ödülleri) adayları Çarşamba günü açıklandı ve aralarında bir film adaylık sayısıyla öne çıktı.

Daniel Kwan ve Daniel Scheinert'in yönettiği, çoklu evrenleri kapsayan bilim kurgu komedisi Everything Everywhere All at Once, Critics Choice Awards'da 14 dalda aday oldu.

14 adaylıkta "En İyi Film", "En İyi Komedi", "En İyi Kadın Oyuncu" (Michelle Yeoh), "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" (Ke Huy Quan) ve "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" (Jamie Lee Curtis ve Stephanie Hsu) adaylıkları da yer alıyor. Yönetmenler ayrıca "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Özgün Senaryo" kategorilerinde de aday olarak gösterildi.



Steven Spielberg'in yarı otobiyografik örgüsü The Fabelmans da "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Orijinal Senaryo"  da dahil 11 kategoride aday oldu. Damien Chazelle imzalı Babylon ve Martin McDonagh'ın The Banshees of Inisherin 10'ar ve 9'ar adaylıkla sırada yer alıyor.



Jeff Bridges, 15 Ocak'ta Los Angeles'taki Fairmont Century Plaza'da gerçekleşecek olan bu yılki gösteride Eleştirmenlerin Seçimi Yaşam Boyu Başarı Ödülü'nü alacak. Bu yıl sunuculuğu Chelsea Handler yapıyor.

Kübra Karasu