sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 24 Eylül 2021

FİYAB Sinema Sektör Günleri, 3. Yılında Sinemaseverlerle Buluşuyor!

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Film Yapımcıları Meslek Birliği tarafından düzenlenen “FİYAB Sinema Sektör Günleri”, üçüncü yılında sinemaseverleri bir araya getiriyor. İlk iki yılında sinema dünyasından birçok ismi Ankara’da bir araya getiren ve sektör profesyonellerinin sinema konusundaki deneyimlerini paylaştığı FİYAB Sinema Sektör Günleri, üçüncü yılında da dolu dolu bir söyleşi programıyla sektör profesyonellerini ve sinemaseverleri bir araya getirmeyi hedefliyor. 3. FİYAB Sinema Sektör Günleri’nin afişi ise, Nurafer Enginler’in illüstrasyonu ve görsel tasarımıyla hazırlandı. 



Usta Yönetmen ve Senarist Safa Önal, Masterclass Yapacak

Bu yıl iki ayakta düzenlenecek olan 3. FİYAB Sinema Sektör Günleri, İstanbul ve Ankara’da sinemaseverlerin karşısına çıkacak. İlk ayağını 30 Eylül 2021 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirecek olan etkinlik, ikinci ayağını ise 16-17 Ekim 2021 tarihlerinde Ankara’da düzenleyecek. 3. FİYAB Sinema Sektör Günleri, İstanbul ayağında usta senarist, yönetmen ve yazar Safa Önal’ı ağırlayacak. Önal; 30 Eylül Perşembe günü İstanbul Sinema Müzesi Atlas Sineması’nda yapılacak ve  saat 15.00’da başlayacak olan etkinlikte,  bir masterclass çalışması düzenleyecek. Etkinliğin moderasyonunu ise, senarist Ayşe Karaköse üstlenecek.



40’a yakın filmde yönetmen olarak görev almış olan Safa Önal, birçok fotoroman senaryosu da kaleme almıştır. 395 tane senaryo kaleme almış olan usta sanatçının senaryoları, Guinness Rekorlar Kitabı tarafından bir dünya rekoru olarak onaylanmıştır. 1969 yılında düzenlenen 1. Adana Altın Koza Film Şenliği’nden “Menekşe Gözler” adlı filmiyle ‘En İyi Senaryo’ ödülünü kazanmış olan Önal, ayrıca son olarak 34. İstanbul Film Festivali’nde de Türkan Şoray’ın elinden “Sinema Onur Ödülü” almıştır. 90 yılı aşkın yaşamında sinema sektöründe yaşadığı deneyimleri 3. FİYAB Sinema Sektör Günleri katılımcılarına aktaracak olan Safa Önal, etkinliğin açılışını yapmış olacak.

Ankara Programı Çok Yakında Açıklanacak

16-17 Ekim 2021 tarihinde ise Ankara’da düzenlenecek olan 3. FİYAB Sinema Sektör Günleri’nin ikinci ayak programı, çok yakın zamanda açıklanacak. Sınırlı sayıda gerçekleşecek olan 3. FİYAB Sinema Sektör Günleri’ne katılım, web sitesi üzerinden açılacak olan kayıtlarla gerçekleştirilecek. Etkinliklerin moderasyonunu ise, sinema eleştirmeni ve sunucu Deniz Ali Tatar üstlenecek. COVID-19 önlemleri alınarak gerçekleştirilecek olan etkinliklere girişlerde, HES Kodu sorgulaması yapılacak. Buna göre etkinliklere; iki doz COVID-19 aşısı olmuş olanlar, son 180 gün içerisinde COVID-19 geçirmiş olanlar veya son 48 saat içerisinde alınmış negatif PCR testi olanlar alınabilecek. 

Kayıtlara ve daha fazla detaylı bilgiye fiyabsinemagunleri.com web adresinden ulaşılabilecek.