sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 22 Nisan 2022

George Orwell İmzalı "Hayvan Çiftliği"nin Animasyon Uyarlaması Geliyor: Yönetmen Belli OIdu!

George Orwell'ın 1945 tarihli distopik hikayesi Hayvan Çiftliği'nin animasyon uyarlaması için hazırlıklar başladı.

Deadline'ın haberine göre Andy Serkis, Aniventure ve şirketi The Imaginarium için animasyon filmin yönetmen koltuğunda oturacak. Senaryoyu Adam Nagle ile birlikte filmin yapımcılığını da üstlenecek olan Nick Stoller uyarlayacak.

Kitabı okumayanlar için hikaye; eşit, özgür ve mutlu olabilecekleri bir toplum yaratma umuduyla sahiplerine isyan eden bir grup çiftlik hayvanını konu alıyor. Hayvan Çiftliği, Time Magazine tarafından 1923 ile 2005 arasında yayınlanan en iyi 100 İngilizce romandan biri olarak seçildi. 



Uyarlama hakkında konuşan Andy Serkis, “Bu olağanüstü hikayeyi beyaz perdeye taşımanın zorlu yolculuğu, sonunda Aniventure ve Cinesite'deki harika ekiple ortak olma fırsatı ile ödüllendirildi... Her zaman alakalı, duygusal açıdan güçlü, esprili ve her yaştan insana hitap eden bir başyapıt. Sadece zamanımızın değil, gelecek nesillerin de hikayesi.” ifadelerini kullandı.

Andy Serkis, Yüzüklerin Efendisi, Maymunlar Cehennemi, Kara Panter ve Batman gibi gişe rekorları kıran filmlerdeki oyunculuk performanslarıyla hafızalara kazındı. Breathe, Mowgli: Legend of the Jungle ve Venom: Let There Be Carnage gibi filmler de yönetmen olarak Serkis'i bizlere tanıttı. 

Kübra Karasu