sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Röportaj 19 Aralık 2020

Güzel ve Başarılı Oyuncu Arzu Yanardağ Sinemaport’un Konuğu Oldu!

Merhabalar Arzu Hanım, hoş geldiniz öncelikle nasılsınız oyunculuk kariyerinize nasıl başladınız? İlk ilginiz ne zaman oldu? Biraz bahsedebilir misiniz?

Küçükken eve misafirler geldiğinde, salonun ortası benim sahnem olurdu. Ve başlardım gösterime. Babam merhum Ferruh Yanardağ, çok yetenekli bir tiyatro sanatçısıydı. O sebeple dizilerde oynamam, MSM’de eğitim almam, tiyatro yapmam şaşırtıcı olmasa gerek. Babam rahatsızlandığında, İstanbul Şehir Tiyatrosu’nda ‘Yankı’ isimli bir oyun çıkartıyorduk. Tiyatro yapmamdan ötürü benimle hep gurur duydu.

Covid 19 süreci işinizi ve kişisel yaşamınızı nasıl etkiledi? Karantina süreçlerini nasıl değerlendirdiniz?

Karantina süreci çok besleyici geçti. Ertelediğim okumaları, çalışmaları, ritüelleri yapma fırsatı buldum. Uzun süredir yazmayı düşündüğüm hikayenin senaryosunu yazmaya başladım.. Saatlerce mutfaktan çıkmadığım zamanlar oldu. Glutensiz ve süt ürünsüz bir mutfak oluşturdum. Annem ve kızımla çok iyi zaman geçirdik ve çok mutluydum. Sanki başka kimseye ihtiyacım yok gibiydi. Ardından güzel bir proje ve sıkı bir çalışma temposu başladı. arzu-yanardağ-röportaj

Şu sıralarda TRT1 ekranlarında hafta içi hergün yayınlanan hem bir dizi hem de bir program tadında olan‘’Türkan Hanımın Konağı’’ projesinde sizi izlemekteyiz. Öncelikle hayırlı olsun.Şuana kadar gelen tepkiler nasıl ve tv de yayınlanan diğer yapımlardan çok daha farklı bir formata sahip olan bu projeye katılmaya nasıl karar verdiniz biraz bahsedebilir misiniz?

Uzun zamandır üzerinde çalışılan bir projeydi. Karantina sürecinden sonra sete çıkmak ilk başta zorlasa da, şimdilerde harika zamanlar geçiriyorum. Ekipteki herkesi çok seviyorum. Bazılarını daha da çok. Harika insanlar tanıdım, daha önceden tanıdıklarımla dostluğumu pekiştirdim. Bu projede yer aldığım için kendimi şanslı hissediyorum. Aile değerlerine sahip çıkan, kadının potansiyelini ve zekasını ön plana çıkaran bir iş olması ise gurur veriyor. arzu-yanardağ-röportaj

Sizi önce manken, fotomodel olarak sonra dizi oyunculuğu, sinema filmleri ve tiyatro oyunlarınızla tanıdık. Peki şuan için üzerinde çalıştığınız yeni bir sinema veya tiyatro projeleriniz var mı?

Cazip gelen bir proje şimdilik yok. Senaryo grubunda yer aldığım bir komedi filmi var.. Onunla ilgili olumlu bir gelişme, beni memnun eder.

Kariyerinizde kendinize belirlediğiniz bir hedefiniz, hayaliniz var mı?

Kariyerimle ilgili bir çok hedefim, hayalim var. Ancak hayallerimi paylaşmaktan hoşlanmıyorum. Gerçeklerden konuşmak daha cazip geliyor. Ancak hayallerimin gerçekleşmesi konusunda şanslı bir insan olduğumu söyleyebilirim. arzu-yanardağ-röportaj

Sizi biraz da sosyal açıdan tanıyalım. Çalışma hayatınız dışında boş zamanlarınızda neler yaparsınız başka bir ilgi alanınız, merakınız var mı?

Müzik benim olmazsa olmazım. Sette bile speaker ile müzik dinlerim. Evde şarkı söylerim, dans ederim. Astroloji merakım var. Bir süredir Gülden Güneren’den Temel ve Karma astroloji dersi alıyorum. Pandemiden önce tiyatroya, müzeye, konserlere çok giderdim. Umarım o günlere en yakın zamanda kavuşuruz.

Son olarak SinemaPort okuyucularına ve sizi sevenlere neler söylemek istersiniz?

Sinemalarda bilet kuyruğunda karşılaşmak dileğiyle. Umudunu hiç yitirme:) Sinemaport – Alper Ergez