sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 07 Aralık 2022

Haydar Işık, 5 Yıldır Üzerinde Çalıştığı "Mersedes Kadir" Filminin Haklarını Aldı!

2020 yılında aramızdan ayrılan Malatya’nın simgelerinden Mersedes Kadir’in hayatı beyaz perdeye aktarılıyor.

Mersedes Kadir'in hayatını konu alacak film için yaklaşık 5 yıldır çalışmalarını sürdüren Haydar Işık, dün sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile film yapma konusunda maddi manevi anlaşma sağlandığını duyurdu.

Haydar Işık yaptığı paylaşıma, "Sevgili Mersedes Kadir sevenleri, sizlere çok güzel haberlerimiz var. Fatih Kaydı (Mersedes Kadir) ve diğer tüm ailenin yasal varisi olan Suat Kaydı beyefendiyle kadirin filmini yapma konusunda maddi manevi anlaşma sağlanmıştır. Anlaşmada bulunan tüm gereklilikleri yerine getirip sözleşmeyi imzalamış bulunmaktayız." notunu düştü.



Mersedes Kadir Filmi Tartışması

Malatya halkı tarafından sevilen ve bindiği uzun tahta sopayı arabası sanan Mersedes Kadir'in vefatından sonra hayatını filme çekmek için birkaç şirket harekete geçince o dönem ortalık karışmıştı. Mersedes Kadir vefat etmeden önce de film çekmek istediğini duyuran Haydar Işık'ın dışında Gani Rüzgar Şavata başta olmak üzere birkaç şirket daha film çekmek için hazırlıklara başladığını duyurmuştu. 

Bazı şirketler, Mersedes Kadir lakaplı Fatih Kaydı'nın filmini biz çekeceğiz diye açıklama yapıp, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün onay verdiği yönünde ifadeler kullanılınca Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de bu haberleri yalanlamıştı.

Hakları Sonunda Haydar Işık Aldı!

Uzun yıllardır Mersedes Kadir filmi üzerine çalışan Haydar Işık, aile üyeleriyle de anlaşma sağlayarak filmi resmiyete döktüğünü dün yaptığı paylaşımla açıkladı. 



Haydar Işık iki sene önce film ile ilgili yaptığı bir açıklamada, “Kadir yaşarken hayata geçirmeyi düşündüğüm bir projeydi ama nasip olmadı. Bu film Malatya’nın ona vefa borcudur. 3 metrelik kavak ağacının Mersedes olduğuna önce o inandı sonra tüm Malatya’yı inandırdı. Malatya’ya Hayal Kurmayı Öğreten Adam oldu. Herkes arabasını Kadir’in sırığına göre park etti. Trafikte ona göre ilerledi. Ruhsat ve ehliyet verildi. Kırmızıda geçtiğinde normal araç gibi ceza yedi. 7’den 70'e herkesin gönlünde taht kurdu. Traji komik ve hüzün dolu bir hayat ve bu hayata sırığına taktığı dikiz aynasından baktı Kadir. Aslında o aynayı hepimize tuttu... Hayatımızın yansımalarını, gerçek yüzlerimizi gösterdi bize. Biz de bu filmde Kadir’in dikiz aynasından bakacağız. Bu yüzden her şeyin kusursuz olması adına cast ve mekan çalışmasında maddi ve manevi hiçbir şeyden kaçınmıyoruz.” ifadelerini kullanmıştı. 

Filmin ne zaman vizyona gireceği henüz açıklanmadı. Gelişmeleri Sinemaport'tan takip edebilirsiniz.