sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 16 Aralık 2022

Hideo Kojima'nın "Death Stranding" Oyunu Sinemaya Uyarlanıyor!

Efsanevi oyun yönetmeni Hideo Kojima'nın beğenilen kıyamet sonrası oyunu Death Stranding'in film uyarlaması için hazırlıklar başladı.

Kojima Productions'ın Barbarian yönetici yapımcı Alex Lebovici'nin Hammerstone Studios ile ortak olmasıyla Death Stranding için uzun metrajlı film uyarlaması geliştirmeye başlandı.

Yaklaşan film, Kojima Productions'ın bir uzun metrajlı film uyarlaması üzerinde çalıştığı ilk film olacak ve oyunun hikayesinin basit bir yeniden anlatımının olmayacağı biliniyor. Filmin konusuyla ilgili daha ince ayrıntılar hala gizli tutulurken, Death Stranding dünyasına yeni karakterler ve unsurlar kazandıracağı doğrulandı. 



Kojima, filmi Lebovci ile birlikte geliştirecek ve her ikisi de yapımcı olarak görev yapacak. Hammerstone, Kojima Production US ve Allan Ungar yönetici yapımcılığı ile projeyi tamamen finanse edecek. Lebovici, "Parlak ve ikonik Hideo Kojima ile ilk film uyarlamasında ortak olma fırsatına sahip olduğumuz için heyecan ve onur duyuyoruz. Diğer büyük bütçeli destek amaçlı oyun uyarlamalarının aksine, bu çok daha samimi ve ayakları yere basan bir şey olacak. Amacımız, yaratıcı ve sanatsal özgürlüğe sahip olduğunuzda bir oyun uyarlamasının ne olabileceğini yeniden tanımlamaktır. Bu film özgün bir 'Hideo Kojima' yapımı olacak." açıklaması yaptı.

Kojima'nın kendisi de uzun metrajlı uyarlamanın ortaya çıkmasıyla ilgili bir açıklama yaptı: "Hammerstone Studios ile olan bu yeni ortaklık beni daha fazla heyecanlandıramaz. Bu, seri için çok önemli bir an ve Death Stranding'i beyaz perdeye taşımak için onlarla işbirliği yapmayı gerçekten dört gözle bekliyorum."

Death Stranding Oyununun Konusu Nedir?

İlk kez 2019'da PlayStation 4'te piyasaya sürülen Death Stranding, yaşayan dünya ile öbür dünya arasındaki The Beach olarak bilinen bölgenin fiziksel dünyayla iç içe geçtiği "Death Stranding" olarak bilinen felaketli bir olayın ardından parçalanmış bir dünyada geçiyor. Yaşayanlar ve ölüler arasında bir kapı açan, öbür dünyadan yaratıkların ıssız bir toplum tarafından gölgelenen düşmüş dünyada dolaşmasına yol açan bir dünya.



Hikaye, hayatta kalanlara mal teslim etmek için ıssız topraklarda seyahat eden bir Porter olarak çalışan Norman Reedus'un canlandırdığı Sam Porter Bridges'i konu alıyor. Amerika Birleşik Devletleri'nin son Başkanı öldüğünde Sam, Amerika'yı yeniden birbirine bağlamak ve hayatta kalanların umut besleyebileceği bir gelecek sağlamakla görevlendirilir. Yol boyunca, hepsi Mads Mikkelsen, Léa Seydoux, Guillermo del Toro, Margaret Qualley ve Troy Baker'ın da aralarında bulunduğu yıldızlardan oluşan bir kadro tarafından canlandırılan birçok farklı karakterle tanışır.

Oyun, 2021 tarihli "Director's Cut" sürümüyle birlikte 10 milyonun üzerinde kopya sattı. Game Awards 2022'de, Kojima'nın bir kez daha yazar, yönetmen, yapımcı, tasarımcı olarak görev yaptığı PlayStation 5 için yapılmakta olan Death Stranding 2 adlı devam oyununun geliştirilmekte olduğu bir teaser fragmanıyla ortaya çıktı. 

Kübra Karasu