sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 24 Mart 2023

Hitchcock İmzalı "Vertigo" Yeniden Çekilecek: Başrol Robert Downey Jr.

Efsanevi yönetmenlerden Alfred Hitchcock'un en ünlü uzun metrajlı filmlerinden Vertigo, modern bir remake için yeniden çekilecek ve sinema dünyasının en sevilen isimlerinden Robert Downey Jr. yeni filmin başrolünde yer alacak.

Deadline, Paramount Pictures'ın Hitchcock'un yönettiği 1958 yapımı gerilim filmi Vertigo'nun yeniden yapımının haklarını aldığını ve Robert Downey Jr.'ın ilk olarak James Stewart'ın oynadığı başrolü üstlenmeye istekli olduğunu bildirdi. Paramount, aynı zamanda filmin 1958 versiyonunun yapıldığı stüdyoydu. 



Filmin senaryosunu Steven Knight (Peaky Blinders, See) tarafından yazılacak. Ayrıca Knight'ın Disney için yeni bir Star Wars filmi yazmak üzere anlaşma imzaladığı dün duyurulmuştu. Haberin detayları için tıklayınız.

Robert Downey Jr. artık en çok Marvel Sinematik Evreni'ndeki çalışmalarıyla tanınıyor ve Tony Stark/Iron Man'i canlandırmasıyla bir popüler kültür ikonu haline geldi. Ayrıca Chaplin ve Tropic Thunder'daki çalışmalarının ardından iki kez Akademi Ödülü'ne de aday gösterildi.



Orijinal film, görev sırasında yaşadığı ve onu felç edici bir yükseklik korkusu ve baş dönmesi vakasına bırakan bir travmanın ardından emekli olmaya zorlanan eski bir polis dedektifini konu alıyordu. Emekli olduktan sonra, endişeye neden olan düzensiz davranışları nedeniyle bir arkadaşı tarafından adamın karısını takip etmesi için tutulur. Film, yönelim bozukluğu yaratmak ve izleyicileri polisin akrofobi durumuna çekmek için perspektifi bozan bir kamera içi cihaz olan dolly zoom'u ilk kullanan filmdi. Filmin yapımcılığını, Downey'nin yapım şirketi Team Downey üstlenecek, 

Vertigo kendi döneminde, olay örgüsünün basitliği nedeniyle aşırı uzun olduğu düşünülen ve çok fazla gereksiz ayrıntı içerdiği için karışık eleştiriler almıştı. Bununla birlikte filmin modern görüşü, filmin daha sonra bir klasik olarak yeniden değerlendirilmesine sebep oldu ve şimdi tüm zamanların en iyi filmlerinden biri olarak kabul ediliyor. Amerikan Film Enstitüsü listeyi 2007'de yayınladığında, tüm zamanların en iyi 10 filminin daha yeni baskısında 9. sırada yer aldı.

Kübra Karasu