sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 20 Temmuz 2022

İlk Filmi 6 Dalda Oscar Alan "Dune: Part 2"un Resmi Özeti Yayınlandı!

Warner Bros. Pictures ve Legendary Entertainment, merakla beklenen Dune: Part Two'un resmi özetini izleyiciyle paylaştı. 

Dune: Part Two, ilk filmin kaldığı yerden devam edecek ve Frank Herbert'in 1965'te çıkan ünlü romanından uyarlanacak. Özet, Paul Atreides'in (Timothée Chalamet) Chani (Zendaya) ve Fremenlerle birleştiğini ve ailesini yok edenlerden intikam almak için yola çıktığını açıklıyor. Atreides, ufukta korkunç bir geleceği öngördüğünden, bunu önlemek için elinden gelen her şeyi yapacak. 

Chalamet ve Zendaya'ya ek olarak devam filminin yıldızlarla dolu kadrosunda ilk filmden, Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Charlotte Rampling, Stephen McKinley Henderson da yer alıyor. Austin Butler, Christopher Walken, Florence Pugh, Léa Seydoux ve Souheila Yacoub ise kadroya yeni dahil olan isimlerden.

Oscar adayı yönetmen Denis Villeneuve bir kez daha yönetmen koltuğuna oturuyor. Herbert'in romanından uyarlanan senaryoyu yönetmen Villeneuve ve Jon Spaihts kaleme aldı. Villeneuve ayrıca Mary Parent, Cale Boyter, Tanya Lapointe ve Patrick McCormick ile birlikte projede yapımcı olarak da görev yapıyor. Projenin yürütücü yapımcıları Josh Grode, Herbert W. Gains, Brian Herbert, Byron Merritt, Kim Herbert, Thomas Tull, Spaihts, Richard P. Rubinstein ve John Harrison. Ayrıca Kevin J. Anderson, yaratıcı danışman olarak filmin ekibinde.



Villeneuve bir kez daha Oscar ödüllü görüntü yönetmeni Greig Fraser, üç kez Oscar adayı kostüm tasarımcısı Jacqueline West ve Oscar adayı makyaj, saç ve protez tasarımcısı Donald Mowat ile yeni filmde işbirliği yapıyor. Dune: Part One'daki çalışmasıyla Oscar kazanan Hans Zimmer, devam filmi için de geri dönüyor. 

İlk Dune filmi büyük bir başarıydı, birçok ödül kazandı. Filmin ödül arşivinde kazandığı Oscar'lar dışında BAFTA Ödülleri, SAG gibi diğer etkinliklerden alınan ödüller de yer alıyor. 

Dune: Part Two, Budapeşte, Abu Dabi, Ürdün ve İtalya'da çekiliyor. Filmin şu anda dünya çapında 17 Kasım 2023'te vizyona girmesi planlanıyor.

Resmi Özet

Bu devam filmi, ailesini yok eden komploculara karşı bir intikam savaşında Chani ve Fremenlerle birleşirken Paul Atreides'in efsanevi yolculuğunu keşfedecek. Hayatının aşkı ile bilinen evrenin kaderi arasında bir seçimle karşı karşıya kalan o, yalnızca kendisinin öngörebileceği korkunç bir geleceği engellemeye çalışır.

Kübra Karasu