sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 07 Eylül 2021

İlk Koronavirüs Filmi "Corontina 19" 1 Ekim'de Sinemalarda!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını hala devam ederken, virüs ile ilgili ilk film de geçtiğimiz sene çekilmişti.



Can Sarcan'ın yönetmen koltuğunda oturduğu Corontina 19, pandemi nedeniyle sokağa çıkma yasağının olduğu 2020 Mayıs ayında -alınan özel izinle- İstiklal Caddesi’nde çekildi. Filmin çekimleri yaklaşık 3 hafta sürdü. 



Türkiye'nin ilk tamamı İngilizce çekilen filmi olan Corontina 19, Amerika'da da vizyona girecek. Filmin senaryosunu Bilal kalyoncu, Can Sarcan ve Koray Yeltekin birlikte kaleme aldı. 1 Ekim'de sinemalarda izleyiciyle buluşacak yapımın oyuncu kadrosunda Ayşe Akın, Adem Yılmaz, Özüm Çakır, Kaan Yılmaz, Melih Değirmenci gibi sevilen isimler yer alıyor.

Corontina 19 Filminin Konusu Nedir?

Dünyanın dört bir yanından gelen 8 yarışmacı, dış dünyayla iletişimleri olmadan, kameralarla dolu bir evde 1 milyon dolarlık büyük ödül için kıyasıya bir yarışın içine girerler. Yaşadıkları olağandışı durumlar sonrasında yarışma evini terk etmek zorunda kalırlar. Dışarı çıktıklarında ise bıraktıklarından çok farklı bir dünyayla karşılaşacaklardır. Victoria Walker (Ayşe Akın), hakikati öğrenmek ve hayatta kalmak için diğer yarışmacılarla birlikte büyük bir savaş verir. Büyük ödülü kazanmak uğruna başlayan bu yarış, yarışmacılar için hayatta kalma mücadelesine dönüşürken, acaba bütün bu yaşananlar formatın bir parçası mıdır?