sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 07 Kasım 2022

James Cameron "Avatar: The Way of Water" Başarısız Olursa "Avatar 3"ün Son Film Olacağını Açıkladı

James Cameron'ın Avatar: The Way of Water filmi yani Avatar 2 on yıldan fazla bir süredir merakla bekleniyordu: Avatar 2009'da vizyona girdiğinde, sadece o zamanlar en çok hasılat yapan film olmasıyla değil aynı zamanda izleyicilerin ve eleştirmenlerin beğenisini kazanmasıyla da öne çıkmıştı. Slash Film'e konuşan Cameron, Avatar 2'nin artık insanlarda yankı uyandırmama ihtimalini değinerek seriyi üçüncü filmle tamamlamaya istekli olduğunu açıkladı. Normalde serinin 5. film ile final yapacağı duyurulmuş ve vizyon tarihleri de açıklanmıştı.



Orijinal filmin mega başarısı Cameron'ın auteur konumunu pekiştirdi ve 20th Century Fox ile The Way of Water, Avatar 3 ve Avatar 4 adlı 3 film daha yapmak için anlaştı. Cameron yaptığı açıklamada yayıncılık sektörünün yükselişinden ve değişen tüketici tercihlerinden etkilenen pandemi sonrası sinema deneyimindeki belirsizlikten de bahsetti. Ünlü yönetmen Avatar 2'nin gişede ya başarısız olacağını ya da tam tersine insanlara sinemaya gitmenin ne demek olduğunu hatırlatacağını söyledi.

Avatar 3'ün de ana çekimleri tamamladı ve vizyon tarihi şu anda 20 Aralık 2024 olarak belirlendi. Pandemi sonrası vizyona giren Spider-Man: No Way Home, Top Gun: Maverick ve Doctor Strange and the Multiverse of Madness gibi filmler birçok gişe rekorunu kırmayı başarmıştı. Yönetmenin aksine büyük bir merakla beklenen Avatar'ın da benzer bir performans sergileyeceği düşünülüyor.

Avatar 2, 16 Aralık'ta sinemalarda vizyona girecek!

Kübra Karasu