sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 25 Kasım 2022

James Cameron, Leonardo DiCaprio'nun Neredeyse Titanik'te Başrol Oynamayacağını Açıkladı

Bu haftanın başlarında Avatar: The Way of Water yönetmeni ve senaristi James Cameron, son filmi hakkında GQ'ya konuştu. Ünlü yönetmen eski filmleriyle ilgili de bazı sahne arkası bilgiler açıkladı. Bunlardan biri de elbette hem kariyeri hem de sineması için bir dönüm noktası olan Titanik'ti.

Titanik 1997'de şimdiye kadarki en yüksek hasılat yapan film oldu ve başrol oyuncuları Kate Winslet ve Leonardo DiCaprio'yu bir süperstar yaptı. Röportaj sırasında, Winslet'i seçmelere çağırmak konusunda başlangıçta tereddüt ettiğini ama onu satırları okurken gördüğünde böyle düşündüğü için pişman olduğunu söyledi.



DiCaprio'nun oyuncu seçim süreci oldukça kötü ilerlemiş ve Leo kendi kurallarını çiğnemeseydi, yönetmen başka birini seçecekmiş. Cameron:

"Leo geldi, tabii ki ben de dahil herkesi büyüledi ve ben de 'Tamam, bakalım Kate ile kimyanız nasılmış' dedim. Birkaç gün sonra geldi, test çekimi olacağını bilmiyordu. İçeri girdi, Kate'le tanışmak için başka bir toplantı olduğunu düşünüyordu. Ben de 'Tamam, o zaman yan odaya gidelim birkaç satır çalışın ve ben de videoya çekeyim' dedim. 'Okumamı mı istiyorsun?' dedi, 'Evet!' dedim ve 'Ah, okumam' dedi, ben de iyi dedim, elini sıktım ve 'geldiğin için teşekkürler' dedim."

DiCaprio, Cameron'a kızgın olmasaydı Titanik hikayesi çok daha farklı olabilirdi. Yönetmen hikayeyi anlatmaya devam ederken, genç oyuncunun hayal kırıklığına uğradığını ve kendininse rolü ona hemen vermek istemediğini ve onun buna rağmen seçmelere katılmaya karar verdiğini söyledi. Yönetmen olayın devamını, "Yani içeri girdi ve sanki... varlığının her bir zerresi çok olumsuzdu. 'Kayıt' diyene kadar ardından tamamen Jack'e dönüştü ve sahneyi oynadılar… Kara bulutlar açıldı ve bir güneş ışını geldi ve Jack'i aydınlattı. 'Pekala, o adam bu' dedi." şeklinde açıkladı.

Titanik, döneminde yapılmış en pahalı filmdi. 12 yıl boyunca şimdiye kadarki en yüksek hasılat yapan film unvanını elinde tuttu ve 1 milyar dolarlık bilet satışını geçen ilk film oldu. Bu başarının çoğu, DiCaprio ve Winslet arasındaki tartışılmaz kimyaya dayanıyordu. 

Kübra Karasu