sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 05 Mayıs 2022

John Krasinski'nin "King of Oil" Filmini Yönetecek İsim Belli Oldu!

Variety, uzun süredir geliştirilmekte olan John Krasinski'nin yapımcılığını üstlendiği The King of Oil filminin yönetmen bulduğunu açıkladı.

Peter Landesman, Marc Rich hakkındaki The King of Oil filmini yönetmek için anlaşmayı imzalayan isim oldu.

Film, İsviçreli gazeteci Daniel Ammann tarafından yazılan The King of Oil: The Secret Lives of Marc Rich adlı bir biyografiye dayanıyor. Rich, 70'lerde “Güney Afrika apartheid rejimi, İran rehine krizi sırasında İran” ve diğer tatsız ortaklarla aktif olarak çalışan emtia şirketi aracılığıyla milyarder oldu. Gelir vergisi kaçırma, elektronik dolandırıcılık, haraç alma ve petrol ambargosu sırasında İran'la ticaret dahil olmak üzere yaklaşık 65 suçla suçlandıktan sonra ABD'den İsviçre'ye kaçtı. Rich daha sonra 2013 yılında İsviçre'de öldü.



Peter Landesman daha önce John F. Kennedy'nin öldürülmesiyle ilgili 2013 filmi Parkland'ı yazıp yönetmişti. Diğer yönetmenlik çalışmaları arasında Concussion, Watergate draması Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House ve yakında çıkacak olan suç draması The Council yer alırken yazarlık çalışmaları arasında ise Kill the Messenger yer alıyor.

Filmin geliştirilmekte olduğu ilk olarak Temmuz 2018'de Matt Damon'ın Rich karakterini canlandırmak için imza atmasıyla duyuruldu. Damon'ın hala projeye bağlı olup olmadığı ise bilinmiyor.

The King of Oil, Joe Shrapnel ve Anna Waterhouse tarafından uyarlandı.  Shrapnel ve Waterhouse; Snake Eyes, Rebecca ve Race gibi yapımları da birlikte yazmıştı. Krasinski, Sunday Night'ın kendi yapım afişi aracılığıyla filmin yapımcılığını üstleniyor. 

Kübra Karasu