sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 14 Haziran 2022

"Joker"in Devam Filmi Müzikal Olacak: Lady Gaga Film için Görüşüyor!

Geçen hafta yönetmen Todd Phillips, Joker 2'nin adını (Joker: Folie à Deux) ve senaryoyu okuyan başrol Joaquin Phoenix'in bir görüntüsünü sosyal medya hesabından paylaşmıştı. Haberin detayları için tıklayınız. Devam filminin geleceği haberi henüz tazeyken The Hollywood Reporter, Lady Gaga'nın Joker 2'de rol almak için erken görüşmelerde bulunduğunu açıkladı.

Lady Gaga'nın oynayacağı rol Warner Brothers tarafından gizli tutulurken, THR Gaga'nın Harley Quinn rolü için görüştüğünü bildirdi. Karakteri daha önce Suicide Squad serisinde Margot Robbie'den izlemiştik.

Harley Quinn, Bruce Timm ve Paul Dini tarafından 90'ların hit çizgi filmi Batman: The Animated serisi için yaratılmıştı. Arkham Asylum'da ünlü bir psikiyatristti ve Joker ona aşık olmadan önce hastalarından biriydi. Ta ki Joker'in Arkham'dan kaçmasına yardım etmek için Harley Quinn rolünü üstlendiği ana kadar.

Lady Gaga hem A Star is Born hem de House of Gucci ile şarkıcılığının yanında yetenekli bir oyuncu olduğunu da kanıtladı. Gaga -eğer projeyle anlaşırsa- Harley Quinn'e bambaşka bir yorum getirebilecek bir karakter.



Ancak devam filminin türünün müzikal olacak olması ilk filmin hayranlarını da ikiye böldü. Taxi Driver gibi filmlerden büyük ölçüde ilham alan iç karartıcı bir suç hikayesinin devam filminde Joker ve Harley'i yağmurda şarkı söylerken izleyebiliriz. Bu durum karakterin kimliğinden büyük bir ayrılma gibi görünse de aslında değil. Çünkü hem Joker hem de Harley, The Animated Series boyunca ve Harley'nin Batman: The Animated Series'in ilk bölümüne girişinde defalarca şarkı söylemişlerdi. Hatta ikilinin Gotham'ı terörize ederken bir düetleri de vardı. 

Joker, sadece 60 milyon dolarlık bir bütçeyle gişede 1 milyar doları aşarak gişede inanılmaz bir başarı elde etmişti ve o yıl 11 Oscar Ödülü'ne aday gösterildi. Buna başrol Phoenix'in kazandığı En İyi Erkek Oyuncu da dahildi. İki veya daha fazla kişiyi etkileyen aynı veya benzer bir zihinsel bozukluk için kullanılan tıbbi bir terim olan "Folie à Deux" başlığıyla gelecek devam filmi şimdiden merakla bekleniyor.

Kübra Karasu