sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Film Haberleri 23 Eylül 2021

Kevin Bacon, John Logan Tarafından Yönetilecek LGBTQIA+ Korku Filminin Başrolünde!

Altın Küre kazananı ve Emmy adayı Kevin Bacon, John Logan tarafından yönetilen ve yazılan, adı henüz bilinmeyen Blumhouse imzalı korku filminde başrol oynayacak.

Deadline'ın haberine göre; Kevin Bacon, Scott Turner Schofield ile birlikte filmde hem aktör hem de baş yapımcı olarak görev yapacak. Korku türü Bacon'ın aşina olmadığı bir tarz değil. Çünkü kariyeri boyunca 1980'lerin Friday the 13th'den 2020'nin You Should Have Left'ine kadar birçok yapımda yer aldı.


Scott Turner Schofield

Bu proje, üç kez Oscar adayı olan ve aynı zamanda filmin senaristliğini de üstlenen John Logan'ın ilk yönetmenlik denemesi olacak. Blumhouse'un kurucusu Jason Blum, filmin yapımcılığını Michael Aguilar ile yapacak. Filmle ilgili ayrıntılar gizli tutuluyor ancak bir eşcinsel dönüşüm kampında geçen bir LGBTQIA+ güçlendirme filmi olarak tanımlanıyor. Şu anda isimsiz olan projede Theo Germaine de rol alacak.


Theo Germaine

John Logan'ın önceki çalışmaları arasında, kendisine "En İyi Orijinal Senaryo" dalında ilk Oscar adaylığını kazandıran Ridley Scott'ın Gladyatörü'nün senaristliği yer alıyor. 2007'de En İyi Film - Müzikal - Komedi dalında Altın Küre kazanan Tim Burton'ın Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street filminde senarist ve yapımcı olarak çalıştı. Aynı zamanda Martin Scorsese'nin The Aviator ve Hugo filmlerinin de yazarıydı. Ayrıca iki Bond filmi, Skyfall ve Spectre de imzasını attığı projeler arasında. 

Kevin Bacon'ın ilk uzun metrajlı yönetmenlik denemesi 1996'da ona üç Altın Küre adaylığı kazandıran Losing Chase ile oldu. 2009'da, Take Chance'deki rolüyle Mini Dizi/TV İçin En İyi Erkek Oyuncu dalında Emmy'ye aday gösterildi. 2010 yılında aynı rol ona aynı kategoride Altın Küre kazandırdı.


Kevin Bacon

Blumhouse 2000 yılında kuruldu ve öncelikle korku filmleriyle tanınıyor. Buna, En İyi Film adaylığını da içeren birden fazla Oscar adayı olan Get Out filmi de dahil. Şirket her ikisi de En İyi Film dalında Oscar adaylığı alan Whiplash ve BlackKkKlansman gibi dramalar da üretti.

Blumhouse'un isimsiz korku projesi şu anda geliştirme aşamasında. Bu nedenle henüz bir çıkış tarihi açıklanmadı.

Kübra Karasu