sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 19 Eylül 2021

‘’Kırmızı Araba’’ Filminin Galası 17. Çocuk Filmleri Festivali’nde Gerçekleşti!

"Kırmızı Araba" adlı film, çocukları sinema sanatıyla buluşturmak amacıyla gerçekleştirilen 17. Çocuk Filmleri Festivali'nde gösterildi.

Kanyon AVM Cinemaximum'da gösterime giren filmin galasına, oyunculuk da yapan TÜRSAK Başkanı Cemal Okan, TÜRSAK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Burhan Gün ve filmin de oyuncu olan Beste Bereket katıldı.



Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle, Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından düzenlenen "Filmimin Hikayesi" yarışmasını kazanan filmin yönetmenliğini ve senaristliğini Ali Tanrıverdi üstlendi.



Yönetmen Tanrıverdi, gösterim öncesi yaptığı açıklamada, çocuklarla çalışmalarına fırsat veren TÜRSAK Başkanı Cemal Okan'a teşekkür ederek, "Asla hayal kurmaktan vazgeçmeyin." İfadelerini kullandı.

Yarışmayı kazanarak hikayesi filme çekilen Asya Şahin, hayatının en güzel gününü yaşadığını ve çok mutlu olduğunu belirtti.

Filmde rol alan oyuncu Beste Bereket ise: "Birinin hayalinde rol almış olmak benim için heyecan verici bir şey." diyerek heyecanını dile getirdi.