sinema port logo sinema port  logo

BİZİ TAKİP EDİN

Haber 10 Ekim 2021

Kubilay Erkan Yazıcı İmzalı ‘’Uzak Ülke’’ İspanya’dan Ödüllerle Döndü!

Kubilay Erkan Yazıcı’nın “Uzak Ülke” filmi Saraqusta Uluslararası Film Festivali’nde “En İyi Yönetmen” ödülüne layık görüldü.

Yönetmen Kubilay Erkan Yazıcı'nın ilk uzun metrajlı filmi "Uzak Ülke", İspanya'da düzenlenen Saraqusta Uluslararası Film Festivali'nde "En İyi Yönetmen" ödülünü kucakladı. Filmde "Binbaşı Osman" karakterini canlandıran başrol oyuncusu Haydar Şişman da festivalde "En İyi Erkek Oyuncu" ödülüne layık görüldü.



Aldıkları ödüller için Yazıcı: "Bu benim 2. 'En İyi Yönetmen' ödülüm oldu. Şu anda 3 festivale daha kabul edilmiş durumdayız ve bu yılın sonunda festival yolculuğumuzu tamamlayacağız. Tüm bunlar benim 2. filmim için bana büyük bir motivasyon ve sorumluluk. 'Uzak Ülke' ilk film olarak başarılı bir film. Şimdi bunun üzerine çıkmak istiyorum. Çok daha iyisini yapmak için bir çabanın içerisindeyim. İkinci filmim için hazırlanıyorum. Senaryosunu tamamlamak üzereyim. Umarım 2023 yılında da ikinci filmimin çekimlerine başlarım" ifadelerini kullandı.



Film; Karadeniz Sahili'nde 1925 yılında geçiyor. 12 yaşındaki Trabzon Rum'u Paris'in gemiye binmek için bekledikleri kamptan kaçmasıyla gelişen olaylar ve Binbaşı Osman ile arasında yaşananları anlatılıyor. Geçen yıl tamamlanan "Uzak Ülke", ilk gösterimini 39. İstanbul Film Festivali'nde gerçekleştirdi.